Τρίτη, 18 Απριλίου 2017

Βούλγαροι μισθοφόροι πολεμούν στο πλευρό του Μπασάρ Άσαντ
«Βούλγαροι στρατιωτικοί εργάζονται ως μισθοφόροι στο στρατό του Μπασάρ Άσαντ», σημειώνει το δημοσίευμα


Απρίλιος 18, 2017. 22:51


Βουλγαρικό δημοσίευμα αναφέρεται σε Βούλγαρους απόστρατους που πήγαν να ενταχθούν ως μισθοφόροι στο στρατό του Σύρου προέδρου Μπασάρ Άσαντ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μετά από την αμερικανική πυραυλική επίθεση στη αεροπορική βάση Σάιρατ στη Συρία, βίντεο στη ρωσική  γλώσσα παρουσιάζει στρατιώτες της αεροπορικής βάσης που μιλούν ρωσικά με έντονη τη βουλγαρική προφορά. Αναφέρεται ακόμη και σε βουλγαρικό δημοσίευμα που είχε γράφει ότι περίπου έμπειροι απόστρατοι του βουλγαρικού στρατού, κυρίως από τον τεχνικό κλάδο, έχουν ενταχθεί στο συριακό στρατό έναντι αμοιβής που φθάνει μηνιαία τις $ 4.000.


«Οι Σύριοι θέλουν κυρίως μηχανικούς και εκπαιδευτές,  που μπορούν να χειρισθούν τον ρωσικό εξοπλισμό και τα αντιαεροπορικά πυροβόλα. Οι Βούλγαροι που εκπαιδεύθηκαν στα ρωσικά όπλα, αφού ο βουλγαρικός στρατός έχει ρωσικό εξοπλισμό, είναι περιζήτητοι στο συριακό στρατό», σημειώνεται.(pan.bg)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: