Ένταση στην Αλβανία μετά από πληροφορίες για δολοφονία του ηγέτη της αντιπολίτευσης



 Συμπαθούντες του Δημοκρατικού Κόμματος  πετούν αναμμένες δάδες στο πρωθυπουργικό κτήριο (Φωτό από το αλβανικό albeu.com)

Απρίλιος 14, 2017. 10:57

Κορυφώνεται η πολιτική ένταση στην Αλβανία μετά από πληροφορίες ότι προγραμματίζονταν η δολοφονία  του ηγέτη της αντιπολίτευσης, του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουζλίμ Μπάσα.


Η αλβανική μυστική υπηρεσία  είχε λάβει πληροφορίες, νωρίτερα, για μια πιθανή επίθεση κατά του Μπάσα, και αποφασίστηκε η ενίσχυση των μέτρων ασφάλειας του. 


Σύμφωνα με το albeu.com,  ο πρόεδρος της Αλβανίας, Μπουγιάρ Νισάνι, όταν πληροφορήθηκε ότι ετοιμάζεται η δολοφονία του Λουζλίμ Μπάσα, ζήτησε από τον πρώτο αξιωματικό Φατμίρ Τζαφάι, ενίσχυση των μέτρων προστασίας του.


Συμπαθούντες της αντιπολίτευσης, το βράδυ χθες, έριξαν δεκάδες δάδες και πυροτεχνήματα στο πίσω μέρος της αυλής της πρωθυπουργικής κατοικίας.


Η κατάσταση είναι έντονη στην πολιτική σκηνή της Αλβανίας και με το συμβάν αυτό επιδεινώνεται καθώς κόμματα της αντιπολίτευσης απαιτούν το σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης, η οποία θα έχει την ευθύνη για τη διενέργεια βουλευτικών εκλογών στη χώρα.


(Πληροφορίες από το αλβανικό Albeu.com και το σκοπιανό  plusinfo.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr