Η Ρωσία ζητάει διεθνή έρευνα για την τραγωδία στην Ιντλίμπ της Συρίας




Απρίλιος 6, 2017. 21:49

Μόσχα.


Η Ρωσία θεωρεί σημαντικό να γίνει μια διεθνή έρευνα για τα γεγονότα στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ, όπου έγινε χημική επίθεση. Αυτό αναφέρθηκε, σήμερα, από τον γραμματέα του γραφείου Τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ.




Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Associated Press, τόνισε ότι το Κρεμλίνο θεωρεί οποιαδήποτε ενέργεια της διεθνούς κοινότητας, πριν γίνει έρευνα για το ζήτημα αυτό, είναι καταχρηστική από την άποψη του διεθνούς δικαίου.



Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι η Ρωσία και οι συριακές αρχές θα συνεργασθούν, θα ανταλλάσσουν απόψεις και θα υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον, αλλά αυτή η υποστήριξη δεν θα είναι άνευ όρων.
 Αποκάλεσε τον κυβερνητικό συριακό στρατό,  ως τη μόνη δύναμη στη χώρα που είναι σε θέση να αντισταθεί στους αντάρτες.



«Εσφαλμένα αναφέρεται ότι η Μόσχα μπορεί να πείσει τον Άσαντ (Πρόεδρο της Συρίας) να κάνει ό,τι θέλει», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.



Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ως αβάσιμες και απαράδεκτες τις κατηγορίες για την χημική επίθεση στην Ιντλίμπ. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα πρέπει να γίνει μια διεξοδική και αμερόληπτη διεθνής έρευνα.


(riafan.ru)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr