Γαλλία: Ελεύθερος ο Κοσοβάρος Ραμούς Χαραντινάι






«Ελεύθερος το Χαραντινάι/ η σερβική κυβέρνηση σε έκτακτη συνεδρίαση», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα



Απρίλιος 27, 2017. 14:04


Το διευρυμένο Εφετείο της πόλης Κολμάρ της Γαλλίας απέρριψε το αίτημα της Σερβίας για έκδοση του πρώην πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου, Ραμούς Χαραντινάι, για έκδοση και ανεστάλη η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Δεν αποσαφηνίζονται οι λόγοι για την απόφαση αυτή, αναφέρει η σερβική ραδιοτηλεόραση.




Σύμφωνα με την « rts.rs» ο  επικεφαλής της «Συμμαχίας για το Μέλλον του Κοσσυφοπεδίου», ανέφερε ότι η μάχη κερδήθηκε και εξέφρασε την ελπίδα να επιστρέψει στο Κοσσυφοπέδιο σήμερα.
 Ο Αλεξαντάρ Βούτσιτς συγκάλεσε για σήμερα ειδική συνεδρίαση της κυβέρνησης της Σερβίας.



Η απόφαση του Δικαστηρίου για τον πρώην πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου στην αίθουσα του δικαστηρίου έγινε δεκτή με χειροκροτήματα και μετά της έξοδο από το δικαστήριο ο Χαραντινάι δήλωσε ότι « η απόφαση είναι μια νίκη για τους Αλβανούς».



Ο ίδιος δήλωσε ότι  θα επιστρέψει στο Κοσσυφοπέδιο σήμερα «χάθηκε πολύτιμος χρόνος τεσσάρων μηνών», είπε.



Το σερβικό δημοσίευμα σημειώνει ότι η Σερβία τον κατηγορεί για αδικήματα εγκλημάτων πολέμου κατά του σερβικού πληθυσμού στο Κοσσυφοπέδιο στη διάρκεια των ετών 1998 και 1999,  και τα εγκλήματα αυτά δεν είχαν υποβληθεί στη δίκη που έγινε εναντίον του στο Δικαστήριο της Χάγης (από το οποίο αθωώθηκε).



Την είδηση μεταδίδουν και τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης (27.al) που σημειώνουν ότι τα σερβικά μέσα ενημέρωσης ομιλούν για «επαίσχυντη απόφαση του γαλλικού δικαστηρίου, που έδωσε την ελευθερία σε δολοφόνο των Σέρβων».


 φωτό από το σερβικό δημοσίευμα
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr