Νότα διαμαρτυρίας Σερβίας σε Γαλλία



Η Σερβία στέλνει νότα διαμαρτυρίας στη Γαλλία, σημειώνει το σερβικό δημοσίευμα


Απρίλιος 27, 2017. 20:15

Βελιγράδι.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξαντάρ Βούτσιτς δήλωσε σήμερα ότι θα σταλεί νότα διαμαρτυρίας προς τη Γαλλία για την αθώωση από το γαλλικό δικαστήριο του πρώην διοικητή του UCK, Ραμούς Χαραντινάι και ότι ο Σέρβος πρέσβης στο Παρίσι κλήθηκε επειγόντως στο Βελιγράδι για διαβουλεύσεις, γράφει η σερβική «beta.rs»




Σε συνέντευξη Τύπου μετά από την έκτακτη συνεδρίαση της σερβικής κυβέρνησης, ο Βούτσιτς δήλωσε ότι μπορεί κανείς να μην είναι τόσο μεγάλος όσο η Γαλλία αλλά δεν επιτρέψουμε να ταπεινώσει τη Σερβία γιατί δεν είναι θέμα πολιτικής, αλλά υψηλών ηθικών αρχών.



«Το θέμα είναι εάν κάποιος προστατεύει τους εγκληματίες ή όχι, εάν σέβεται τους κανόνες ή όχι», είπε ο Βούτσιτς προσθέτοντας ότι συζήτησε με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να συναντηθεί με κάποιους πρέσβεις.



Πρόσθεσε, ότι η Σερβία ποτέ δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το έργο της δίωξης (των εγκληματιών) γιατί υπάρχουν τα θύματά τους.



Αναφερόμενος σε δηλώσεις του Ραμούς Χαραντινάι ότι η απόφαση του γαλλικού δικαστηρίου είναι μια νίκη των Αλβανών, ο Βούτσιτς τόνισε:



«Αυτή δεν είναι μια μεγάλη νίκη των Αλβανών, αλλά μια μεγάλη νίκη των εγκληματιών. Εκείνων που είναι σε θέση να κάνουν τα πιο φοβερά πράγματα. Είναι υποχρέωσή μας προς τα θύματα, εμείς δεν πρόκειται να σταματήσουν και να παραιτηθούμε (από τις διώξεις)», είπε.



 Πόλεμος μεταξύ Αλαβανών και Σέρβων για την απελευθέρωση του Χαραντινάι


Στο μεταξύ τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν ότι γίνεται «πόλεμος» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την αθώωση του Ραμούς Χαραντινάι.

Σύμφωνα με την αλβανική «gazetainfopress.com» πολλοί  Σέρβοι  έχουν κατηγορήσει τη Γαλλία για προδοσία και υποστήριξη των δολοφόνων, ενώ  από την άλλη, οι Αλβανοί υπενθυμίζουν  τις αγριότητες των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο. 

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr