Διαμαρτυρίες στο Βελιγράδι για τα αποτελέσματα των εκλογών




Φωτό από την ‘blic’

Απρίλιος 4, 2017. 17:37

Αρκετές εκατοντάδες Σέρβοι, ως επί το πλείστον νέοι, χωρίς κομματικά χαρακτηριστικά, συγκεντρώθηκαν το βράδυ χθες, μπροστά από το Κοινοβούλιο της Σερβίας, για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους στα αποτελέσματα των εκλογών της Κυριακής στη χώρα, σύμφωνα με τα οποία ο Αλεξαντάρ Βούτσιτς κατάφερε συντριπτική νίκη, όπως σημειώνει η σερβική ‘Blic’.




Οι διαδηλωτές έκλεισαν προσωρινά την κυκλοφορία στο κέντρο του Βελιγραδίου. Η διοργάνωση έγινε μέσω του Facebook με τον τίτλο «Διαμαρτυρίες κατά της δικτατορίας».



Στη διαμαρτυρία ακούστηκαν συνθήματα  για αμφιβολία των εκλογών γιατί δεν συμμετείχαν σε αυτές περίπου τρία εκατομμύρια εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι.



«Συγκεντρωθήκαμε έξω από το Κοινοβούλιο για να διαμαρτυρηθούμε γιατί οι εκλογές ήταν αντιδημοκρατικές, ειδικά στο Βελιγράδι», δήλωσε ένας από τους διαδηλωτές.



Σε πολλά εκλογικά κέντρα της σερβικής πρωτεύουσας υπήρξαν οι ισχυρισμοί για παρατυπίες στη διαδικασία, όπως σημειώνεται.


Ο πρωθυπουργός Αλεξαντάρ Βούτσιτς κέρδισε τις προεδρικές εκλογές με 55% των ψηφισάντων.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr