Ρουκέτα χτύπησε το νότιο Ισραήλ από το Σινά




Απρίλιος 10, 2017. 20:23


Ρουκέτα που εκτοξεύθηκε τη Δευτέρα το πρωί στις 10:33,  από τη αιγυπτιακή χερσόνησο του Σινά, έπεσε στο νότιο Ισραήλ, όπως αναφέρουν ισραηλινές στρατιωτικές πηγές.




«Πριν από λίγα λεπτά, ένας πύραυλος που εκτοξεύθηκε από το χερσόνησο του Σινά χτύπησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Έσκολ» έγραψε στρατιωτικός εκπρόσωπος στο Twitter.



Σύμφωνα με ισραηλινό δημοσίευμα, η ρουκέτα έπεσε σε ένα θερμοκήπιο και ένας 50χρονος που βρισκόταν στο σημείο εκείνο,  έπαθε νευρικό κλονισμό από το συμβάν κα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στη Νεγκέβ.



Η επίθεση έγινε λίγες ώρες μετά την απόφαση του Ισραήλ να κλείσει τη διέλευση των συνόρων με την Αίγυπτο στο απόηχο των βομβιστικών επιθέσεων σε δύο κοπτικές εκκλησίες  όπου σκοτώθηκαν πάνω από 40 άνθρωποι.


Οι αιγυπτιακές αρχές έχουν κηρύξει  τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες, ενώ για την ευθύνη των επιθέσεων έχει αναλάβει το ‘ισλαμικό κράτος’.


Οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας, εν τω μεταξύ, συνεχίζουν τις έρευνες , τόσο ο στρατός όσο και η αστυνομία για τρομοκρατικές ομάδες που δρουν στη χερσόνησο του Σινά και έχουν άμεση σχέση με το ‘ισλαμικό κράτος’.


(cursorinfo.co.il)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr