Βουλγαρία και Ρουμανία μπλοκάρουν τη μεταφορά στρατιωτικών αεροσκαφών από Ρωσία σε Σερβία




Απρίλιος 6, 2017. 17:03


Η Ρουμανία και η Βουλγαρία – κράτη μέλη του ΝΑΤΟ- μπλόκαραν τη μεταφορά ρωσικών στρατιωτικών αεροσκαφών Mig-29 στη Σερβία, εμποδίζοντας προσωρινά τη πραγματοποίηση της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Βελιγραδίου και Μόσχας, όπως αναφέρει το ρουμανικό Mediafax, επικαλούμενο σερβικές ιστοσελίδες.




Συγκεκριμένα οι σερβικές ιστοσελίδες «Dnevne» και «InSerbiaInfo» αναφέρουν ότι η Ρουμανία και η Βουλγαρία δεν επιτρέπουν υπερπτήσεις  των Mig-29  που η Ρωσία προσφέρει στη Σερβία.



Με το δεδομένο αυτό,  τα μαχητικά αεροσκάφη πρέπει να αποσυναρμολογηθούν και τα τμήματά τους να μεταφερθούν με αεροπορικά φορτία στη Σερβία, όπου θα ανακατασκευασθούν.



Τον Δεκέμβριο του 2016, η Σερβία ανακοίνωσε την αγορά έξι ρωσικών μαχητικών Mig-29 και τη διαπραγμάτευση πυραυλικών συστημάτων Buk από τη Ρωσία.



Ο Σέρβος αναλυτής, Μιροσλάβ Λαζάνσκι, πιστεύει ότι τα αεροπλάνα θα είχαν ήδη παραδοθεί στη Σερβία, εάν η Ρουμανία και η Βουλγαρία είχαν αποδεχθεί τη διέλευσή τους από τον εναέριο χώρο τους.



(mediafax.ro)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr