Σκόπια: Ο UCK απειλεί με επιθέσεις στο Τέτοβο




«Επιστολή προς το δικαστήριο του Τέτοβο από τον UCK»

Απρίλιος 12, 2017. 20:21

Ο  (αλβανικός) Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός- UCK, απείλησε το δικαστήριο του Τέτοβο με επίθεση  εκρηκτικών. Αυτό αναφέρει η αστυνομία του Τέτοβο σύμφωνα με ένα μήνυμα που άφησε η αλβανική ομάδα στην πόρτα της δικηγόρου Νατάσα Γιανέφσκα, μετά από δίκη στο Τέτοβο, όπως σημειώνει η αλβανική ‘TvKoha’.

Η επιστολή που συντάχθηκε στην κυριλλική γραφή λέει ότι το δικαστήριο του Τέτοβο θα ανατιναχθεί αύριο. «Στις 13 Απριλίου θα τοποθετηθεί βόμβα μέσα στο Δικαστήριο του Τέτοβο με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών, αρκετή για να χτυπήσει τους ανθρώπους», γράφει η ανακοίνωση του UCK.


Η επιστολή αυτή ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών στο Τέτοβο, Μαριάν Γιοσιφόφσκι.



Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η αστυνομία έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ενώ έχει κληθεί η μονάδα αντιτρομοκρατίας του υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου να διερευνήσει τους χώρους του δικαστικού κτηρίου και γύρω από αυτό για εκρηκτικό μηχανισμό.



Η εν λόγω δικηγόρος δεν ανέφερε για το περιστατικό λέγοντας ότι δεν ήθελε να δημιουργήσει πανικό μεταξύ των πολιτών. Γενικά, στο Τέτοβο επικρατεί κλίμα ανασφάλειας μετά και αυτό το περιστατικό.


(tvkoha.tv)

 Στο περιστατικό αναφέρεται και το σλαβικό 'Kanal 5', που  σημειώνει ότι το επαρχιακό δικαστικό κτήριο του Τέτοβο εκκενώθηκε για λόγους ασφαλείας.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr