Σκόπια- Βουλευτής στο Κοινοβούλιο: θέλω να δω τον Γκρούεφσκι στη φυλακή…




"Μπογκόεφσκι: Θέλω να δω τον Γκρούεφσκι στη φυλακή"


Μάιος 31, 2017. 21:07. 


 Χαρακτηριστική ήταν, κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία και την παρουσίαση του προγράμματος της νέας κυβέρνησης, στην οποία οι βουλευτές της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης ανέπτυξαν τις απόψεις τους, η τοποθέτηση του βουλευτή Πάβλε Μπογκόεφσκι.




Ο βουλευτής που εκλέχθηκε με το κόμμα της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης- SDSM, είπε από το βήμα του κοινοβουλίου: 


«Θέλω να δω τον Νίκολα Γκρούεφσκι πίσω από τα κάγκελα, καθώς και τους συνεργάτες του και ζητώ να επιστρέψουν όλα τα κλεμμένα χρήματα,  ζητώ από τα θεσμικά όργανα να θέσουν ως προτεραιότητα τις ποινικές διώξεις», είπε ο Μπογκόεφσκι.



Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η νέα κυβέρνηση στο σύνολο των πολιτών «δεν θα υπάρχει η δική σας και η δική μας πατρίδα, ούτε των γκρουεφσκικών, των σοροειδών και των κομμουνιστών» είπε χαρακτηριστικά.



Μια άλλη ιδιαίετερη φάση ήταν από την ομιλία του βουλευτή του VMRO-DPMNE, Ίλια Ντιμόφσκι, που επέκρινε τον πρόεδρο του κοινοβουλίου, Ταλάτ Τζαφέρι, διότι όπως τόνισε μιλούσε στα αλβανικά προς τους βουλευτές της αντιπολίτευσης.


 «Θέλω να προειδοποιήσω το λαό ότι μπαίνουμε σε ένα σενάριο προκλήσεων. Ο συνάδελφος Ταλάτ Τζαφέρι, μιλάει στα αλβανικά  απευθυνόμενος προς τους  βουλευτές του VMRO-DPMNE. Σύμφωνα με το νόμο, δεν επιτρέπεται η χρήση της αλβανικής γλώσσας (στο Κοινοβούλιο). Αν συνεχισθεί αυτή η κατάσταση, θα ανοίξουμε θέμα για παραβίαση του Συντάγματος και των Κανόνων», είπε ο Ντιμόφσκι.


Πρόσθεσε ότι το κόμμα του έχει καλή θέληση εφόσον δεν παρουσιάζονται, καθημερινά,προκλήσεις.
(slobodenpecat.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr