Αμερικανός πρέσβης στη Σερβία: Οι ΗΠΑ δεν θέλουν αλλαγές συνόρων στα Βαλκάνια
Μάιος 10, 2017. 21:13

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Σερβία, Κάιλ Σκοτ, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τι λέει ο Γουίλιαμ Γουόκερ (William Wolker), αλλά αυτό γνωρίζει είναι ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν υποστηρίζει τη «Μεγάλη Αλβανία», ούτε αλλαγή των συνόρων.
«Ο κ. Γουόκερ είναι ένας ιδιώτης και μπορεί να πει ότι θέλει. Δεν ξέρω τι ακριβώς ειπώθηκε, εκτός από αυτά που έχω ακούσει στα σχόλια των μέσων μαζικής ενημέρωσης.Αυτό που γνωρίζω είναι ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί για τη σταθερότητα στην περιοχή», δήλωσε ο Κάιλ Σκοτ στους δημοσιογράφους στο Βελιγράδι, σχολιάζοντας  τις δηλώσεις του Γουόκερ –πρώην επικεφαλής του ΟΑΣΕ στο Κόσοβο,  σχετικά με ένα υποτιθέμενο σχέδιο για την ενοποίηση όλων των Αλβανών.Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν υποστηρίζει την αλλαγή των συνόρων, δεν υποστηρίζει τη «Μεγάλη Αλβανία», ούτε τη «Μεγάλη Σερβία». Ζητά τη συμφιλίωση μεταξύ των λαών της περιοχής», δήλωσε ο Σκοτ, σύμφωνα με τη σερβική Ραδιο-Τηλεόραση.
(rts.rs)--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr