Έντονη αντίδραση Δαμασκού και Μόσχας με την επίθεση των ΗΠΑ στο συριακό στρατό




Μάιος 19, 20:40.


Η Συρία καταδίκασε την επίθεση της αμερικανικής συμμαχίας επί  των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων στα ανατολικά της χώρας, προσθέτοντας ότι το περιστατικό δεν «την πτοεί».




Στην επίθεση αντέδρασε και η Ρωσία, δηλώντας ότι ο βομβαρδισμός των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων είναι μια παραβίαση της συριακής κυριαρχίας.



Σημειώνεται, ότι αμερικανικά αεροπλάνα την Πέμπτη, έθεσαν στο στόχο  τους ένα κομβόι φιλοκυβερνητικών δυνάμεων που κατευθύνονταν προς τα σύνορα με την Ιορδανία.



«Αυτή η ξεδιάντροπη επίθεση του λεγόμενου διεθνούς συνασπισμού δηλώνει την υποκρισία τους ότι πολεμούν κατά της τρομοκρατίας», ανέφερε η συριακή κρατική τηλεόραση επικαλούμενη ανώνυμες στρατιωτικές πηγές. Πρόσθεσε ότι από την επίθεση σκοτώθηκαν αρκετοί στρατιώτες και προκλήθηκαν υλικές ζημιές.



Ο Συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι η επίθεση έγινε κατά των «φιλοκυβερνητικών δυνάμεων, γιατί απειλούσαν τις δυνάμεις εταίρου των ΗΠΑ».



Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει πληροφορίες ότι η Ουάσιγκτον προειδοποίησε τη Μόσχα πριν από τις αεροπορικέ επιδρομές στις φιλο κυβερνητικές δυνάμεις.
(rts.rs)



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr