Η Τουρκία κατασκευάζει μια νέα στρατιωτική βάση στη βόρεια Συρία




Μάιος 15, 2017. 23:31

Η Τουρκία σχεδιάζει να δημιουργήσει μια στρατιωτική βάση στο έδαφος της βόρειας Συρίας, κοντά  στην πόλη Αλ Μπαμπ, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Βεϊσί Καϊνάκ, όπως δημοσιεύει το πρακτορείο Tass επικαλούμενο την τουρκική «Hurriyet Daily News».




«Το στρατιωτικό προσωπικό συνεχίζει το έργο της κατασκευής μιας νέας στρατιωτικής βάσης στη Συρία. Θα δημιουργηθεί στην περιοχή του λόφου Ακίλ, δυτικά της Αλ Μπαμπ», είπε ο Καϊνάκ.
Πρόσθεσε ότι αυτή η περιοχή  είναι σε ένα στρατηγικό σημείο σε μια περιφέρεια που ο τουρκικός στρατός έδωσε μάχες κατά των τζιχαντιστών του ισλαμικού κράτους.



Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η Τουρκία έχει μια επί πλέον βάση κοντά στα σύνορα στο χωριό Χαρ Ράι, στη βόρεια Συρία.



Ο Καϊνάκ, είπε ότι κατά την επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» περίπου 8 χιλιάδες Τούρκοι στρατιώτες πολέμησαν  εναντίον του Daesh στην Αλ Μπαμπ, ενώ τώρα ο αριθμός των στρατιωτών έχει μειωθεί στους 1500.



Ο σκοπός τους είναι η διατήρηση της ασφάλειας στο βόρειο  τμήμα της Συρίας μετά την πολύμηνη στρατιωτική επιχείρηση.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr