Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

Κι άλλος Αλβανός από το Κοσσυφοπέδιο σκοτώθηκε στη Συρία
Μάιος 24, 2017. 22:21

 Βελιγράδι.

Ο Ντους Σμαΐλι από τον Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα προστίθεται στους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου που σκοτώθηκαν στη Συρία πολεμώντας στο πλευρό του Ισλαμικού κράτους, αναφέρει η σερβική ραδιοτηλεόραση επικαλούμενη τα ηλεκτρονικά μέσα της Πρίστινα.
 Η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου έχει πληροφορίες σχετικά με το θάνατο ενός Αλβανού από το Κοσσυφοπέδιο στη Συρία, αλλά ανέφερε ότι δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση.Αυτό ανέφερε ο Βακί Κελάνι εκπρόσωπος της Αστυνομίας. Ωστόσο, τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης της Πρίστινα σημειώνουν ότι ο Σμαΐλι σκοτώθηκε κατά την τρίτη φορά που πήγε  στη Συρία, (πήγε το 2016). 

Είχε ξαναπάει άλλες δύο φορές αρχής γενομένης από το 2013.


Όταν γύρισε το 2015 συνελήφθη, αλλά γρήγορα απελευθερώθηκε και λίγο αργότερα ξαναέφυγε να πολεμήσει με το Ισλαμικό κράτος.Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Κοσσυφοπεδίου, εκατοντάδες Αλβανοί από την πρώην σερβική επαρχία έχουν ενταχθεί στις τάξεις της τρομοκρατικής ομάδας του ‘Ισλαμικού κράτους’. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν επιστρέψει στο Κοσσυφοπέδιο, ενώ έχει παραμείνει ένα μικρό μέρος, από τους φανατικούς ισλαμιστές, στα πεδία των μαχών.
(rts.rs)--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: