Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017

Τουρκία: Πέντε χρόνια φυλακή στο δολοφόνο του Ρώσου πιλότου
Μάιος 22, 2017. 21:48

Ο Αλπαρσλάν Τσελίκ, ο οποίος φέρεται να σκότωσε τον Ρώσο πιλότο, του αεροσκάφους που καταρρίφθηκε και έπεσε στο έδαφος της Συρίας, καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλάκισης.
Η ποινή επιβλήθηκε από το Ποινικό Δικαστήριο της Σμύρνης, με την κατηγορία της παράνομης κατοχής όπλων, αυτό είπε ο δικηγόρος του, Μουράτ Ουστιούνταγκ.«Το δικαστήριο δεν εξέτασε ακόμη την υπόθεση για τη συμμετοχή του Τσελίκ στο θάνατο του Ρώσου πιλότου,  Όλεγκ Πεσκόφ,   η έρευνα για το θέμα αυτό συνεχίζεται», είπε ο δικηγόρος.Ο Όλεγκ Πεσκόφ, σκοτώθηκε στη Συρία στις 24 Νοεμβρίου του 2015, όταν τουρκικά μαχητικά F-16 χτύπησαν ένα ρωσικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος Su-24, τότε ο πιλότος εκτινάχθηκε και κατά την πτώση  με αλεξίπτωτο πυροβολήθηκε από το έδαφος. Ο νεκρός πιλότος τιμήθηκε ως Ήρωας της Ρωσίας.Ο Τσελίκ ανέλαβε την ευθύνη για το θάνατο του πιλότου, αμέσως μετά το ατύχημα. 

Κατά τη διάρκεια, όμως,  της έρευνας, είπε ότι δεν είχε σκοτώσει τον πιλότο και ισχυρίσθηκε ότι είχε δώσει εντολή σε κατωτέρους του να μην πυροβολήσουν τον Πεσκόφ. Στη διάρκεια της έρευνας για παράνομη κατοχή όπλων, ο Τσελίκ αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν.
(ensonhaber.com)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: