Πρόεδρος Αλβανίας: «Πρέπει να βοηθήσουμε τους Αλβανούς στη νότια Σερβία»



"Καλώς ήρθατε Πρόεδρε"

Μάιος 12, 2017. 19:37

«Ο πρόεδρος της Αλβανίας, η Αυτού Εξοχότητα κ. Μπουγιάρ Νισάνι,  επισκέφθηκε την Γκίλα, στην περιοχή Αναμοράβα (του Κοσσυφοπεδίου), όπου, από εκεί, δήλωσε ότι «δεν λησμονούμε το Πρέσεβο, τη Μέντβετζα και το Μπουγιάνοβατς», αναφέρει η «presheva.com».




«Η Γκίλα, η περιοχή Καραντάκου (από το τούρκικο Καρά Νταγ), αλλά και η περιοχή της Αναμοράβα, του ανατολικού Κοσσυφοπεδίου σε γενικές γραμμές ήταν, ιστορικά, το στήθος προστασίας των αλβανικών εδαφών. 

»Η τύχη αυτής της περιοχής ήταν να αντιμετωπίζει πρώτη, τους εισβολείς που εισέρχονταν στα εδάφη και τα μέρη μας», είπε ο απερχόμενος πρόεδρος της Αλβανίας σε ομιλία του σε κατοίκους στην περιοχή.

 Αναφέρθηκε ιδιαίτερα σε περιοχές της νότιας Σερβίας, όπου υπάρχει αλβανική μειονότητα, την οποία επισκέφθηκε πρόσφατα και δήλωσε ότι «οι αδελφές και οι αδελφοί μας που ζουν επί αιώνες στο Πρέσεβο, Μέντβετζα και Μπουγιάνοβατς μας χρειάζονται. Πρέπει να τους βοηθήσουμε», είπε χαρακτηριστικά.
(presheva.com)

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr