Ο Τσίπρας αποδέχθηκε συνάντηση με τον Αλβανό πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες




«Μετά τη δωρεά του στρατηγικού τομέα , ο Τσίπρας αποδέχθηκε να συναντηθεί με τον Ράμα στις Βρυξέλλες»



Μάιος 25, 2017. 14:34

Παρά τις εθνικιστικές δηλώσεις και επιθέσεις κατά του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα,  που έκανε πέρυσι ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών έγινε  ο κρίκος σύνδεσης  τους.




«Ποια είναι η συμφωνία; Ο αγωγός του TAP (Trans-Adriatic Pipeline), ο οποίος θα διέλθει  από την Αλβανία, μια στρατηγική επένδυση που οι (Αλβανοί) διπλωμάτες έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για αύξηση της ανωτερότητας του νότιου γείτονα προς τη χώρα μας», σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.



Έχοντας κάνει αυτό το πολύτιμο δώρο στην Αθήνα, ο Ράμα, έχει καταφέρει να εξασφαλίσει συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δείχνει όλο και πιο αποκαρδιωμένος με τον Αλβανό ομόλογό του.



Ο Ράμα και ο Τσίπρας θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ και αυτή θα είναι η δεύτερη  συνάντηση  τους μετά από εκείνη που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ΟΗΕ το 2015.



Όσον αφορά την αμφισβητήσιμη συμφωνία διαχείρισης του φυσικού αερίου μεταξύ Τιράνων και Αθήνας, η αλβανική κυβέρνηση παραμένει σιωπηλή, ενώ τα κύρια τηλεοπτικά κανάλια στη χώρα δεν έχουν ακόμη αναφερθεί  σε αυτήν.
(politiko.al)



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr