Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο στην Αλβανία




Μάιος 13, 2017. 20:22

Τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται σε ένα Αμερικανό πρώην πεζοναύτη που κλήθηκε από τον Μπάσα να οργανώσει κάποιες παραστρατιωτικές ομάδες για τη διαμαρτυρία που είχε προγραμματίσει.




Πηγές της εφημερίδας ‘Tema’ αναφέρουν ότι ο Αμερικανός πολίτης, Τζέισον Ράντι Μόρισον, που γεννήθηκε το 1977,  έφθασε στα Τίρανα στις 2 Μαΐου.


Συνελήφθη από την αλβανική αστυνομία και τώρα κρατείται με πλήρη επιτήρηση και ανακρίνεται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.



Η Αλβανία  βρίσκεται ένα περίπου μήνα πριν από τις βουλευτικές εκλογές και τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης έχουν  διαχωριστεί,  καθώς άλλα υποστηρίζουν το Σοσιαλιστικό Κόμμα με τον  νυν πρωθυπουργό Έντι Ράμα, ενώ άλλα τάσσονται υπέρ του αντιπολιτευτικού Δημοκρατικού Κόμματος που επιμένει να μην συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία.


Η ιστοσελίδα «pamfleti.com» αναφέρεται στην αποτυχία της αντιπολίτευσης να συγκεντρώσει οπαδούς του  Δημοκρατικού Κόμματος  και λέει «που τους είδε τους 600 χιλιάδες διαδηλωτές  ο Λουλζίμ Μπάσα» και παρουσιάζει την πλατεία σχεδόν άδεια από τους διαδηλωτές.


Ενώ την ίδια ώρα ο Έντι Ράμα στη Σελενίτσα έκανε την πρώτη του προεκλογική ομιλία καλώντας τους οπαδούς της αντιπολίτευσης να μην απόσχουν από την εκλογική διαδικασία, να μην αλλάξουν τις πολιτικές πεποιθήσεις τους,  αλλά και να μην ταυτίζονται με τις πολιτικές της αντιπολίτευσης.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr