Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017

Η Γεωργία είναι τεχνικά έτοιμη να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ
Μάιος 29, 2017. 20:20

Ο πρωθυπουργός της Γεωργίας, Γκιόργκι Κβιρικασβίλι, δήλωσε ότι η Γεωργία έχει  όλα τα πρακτικά στοιχεία για την προετοιμασία ένταξη της,  στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με το Ria Novosti.
Η Γεωργία, για πρώτη φιλοξένησε τη  Συνεδρίαση της Άνοιξης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ (26 έως 29 Μαΐου).Είναι η πέμπτη περίπτωση στην ιστορία του ΝΑΤΟ που η Συνέλευση πραγματοποιεί τη σύνοδό της σε κράτος μη μέλος της Συμμαχίας.«’Έχουμε φιλοξενήσει την εαρινή σύνοδο της ΚΣ του ΝΑΤΟ. Η Γεωργία έχει όλα τα πρακτικά εργαλεία για την προετοιμασία ένταξής της στο ΝΑΤΟ», έγραψε ο Κβιρικασβίλι στο Twitter.
Στις 29 Μαΐου η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ ενέκρινε μια σειρά μέτρων  για την παροχή βοήθειας προς τη Γεωργία, στην ευρω-ατλαντική ενσωμάτωσή της.Σε αυτά αναφέρεται ότι: το ΝΑΤΟ καλεί το γεωργιανό κοινοβούλιο και την κυβέρνηση για την ενίσχυση του ανεξάρτητου δικαστικού συστήματος, τη διατήρηση της ελευθερίας του λόγου στα μέσα ενημέρωσης, την εμβάθυνση του διαλόγου και την εξομάλυνση της έντασης με τα κόμματα της αντιπολίτευσης.Συγχρόνως χαιρετίζει  την επιθυμία της Γεωργίας  να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, καθώς αναγνωρίζει την πρόοδο της γεωργιανής πλευράς όσον αφορά την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.
(armenpress.am)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: