Σκόπια: Σήμερα η έγκριση από το κοινοβούλιο της νέας κυβέρνησης




Μάιος 31, 2017. 20:30

Σήμερα θα διεξαχθεί ψηφοφορία για την έγκριση της νέας κυβέρνησης, της οποίας πρωθυπουργός είναι ο επικεφαλής της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης- SDSM, Ζόραν Ζάεφ. Θα παρουσιασθεί το πρόγραμμα  και η σύνθεση της κυβέρνησης Ζάεφ.




Σύμφωνα με τους Κανόνες  Διαδικασίας της Συνέλευσης, μετά την παρουσίαση του προγράμματος και  την επίσημη ανακοίνωση των νέω υπουργών, θα διεξαχθεί  ψηφοφορία για την έγκριση της νέας κυβέρνησης. Η ψηφοφορία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα μεσάνυχτα.



Εν τω μεταξύ, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περιφρουρούν το κοινοβούλιο. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκατοντάδες αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί γύρω από το κοινοβούλιο κατόπιν αυστηρών  μέτρων ασφαλείας που έλαβε το υπουργείο Εσωτερικών.



Τα μέτρα αποσκοπούν στην αποφυγή φαινομένων όπως της «αιματηρής Πέμπτης», της 27ης Απριλίου κατά την εκλογή του προέδρου της Κοινοβουλίου, Ταλάτ Τζαφέρι, όταν επτά βουλευτές του VMRO-DPMNE άνοιξαν τις θύρες  και όρμησαν εξαγριωμένοι οι οπαδοί  του κόμματος αυτού, προκαλώντας βιαιότητες με σοβαρούς τραυματισμούς βουλευτών των αλβανικών κομμάτων και του SDSM, καθώς και τραυματισμός του ιδίου του Ζόραν Ζάεφ.



Το δημοσίευμα σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «απόψε μετά τις 22:00 μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης αναμένονται χιλιάδες πολιτών να γεμίσουν τις πλατείες να γιορτάσουν τη σηματοδότηση μιας νέας εποχής για τη χώρα.

(dokazm.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr