Ο Τούρκος πρέσβης στις ΗΠΑ κατηγόρησε την Ουάσιγκτον για ‘συνεργασία με τρομοκράτες’




Μάιος 23, 2018. 17:59

Ο Τούρκος πρέσβης στις ΗΠΑ, Σερντάρ Κιλίτς, κατηγόρησε την Ουάσιγκτον για την απόφασή της να αποστείλει όπλα στους Κούρδους, ως ‘συνεργάτη  τρομοκρατικών οργανώσεων’.


«Δεν μπορώ να καταλάβω και να αποδεχθώ τα επιχειρήματα, γιατί οι ΗΠΑ στην επιχείρηση της Ράκα, χρησιμοποιούν τις δυνάμεις YPG (σημ. τους Κούρδους της Συρίας) διατεινόμενες ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση (με τους εταίρους). Υπάρχει η Τουρκία. Υπάρχει ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός, ο οποίος ολοκλήρωσε με επιτυχία επιχείρηση κατά του ISIS.


Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται τρομοκρατικές οργανώσεις για την καταπολέμηση άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων. Ιδιαίτερα όταν ο συνεργάτης σας (Τουρκία), λέει ότι αυτή η τρομοκρατική οργάνωση θέτει συνεχώς  την ασφάλεια και τη σταθερότητα σε κίνδυνο», είπε ο Κιλίτς σε συνέντευξή του για τις αμερικανο-τουρκικές σχέσεις.



Ο Τούρκος διπλωμάτης προέβη  στην ερώτηση λέγοντας ‘πώς θα αισθανόταν η Ουάσιγκτον εάν η Τουρκία άρχισε την προμήθεια όπλων στην τρομοκρατική οργάνωση της ‘Αλ Νούστρα’;


Η συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας δεν είναι θέμα επιλογής. Είναι ζήτημα αναγκαιότητας. Η Τουρκία είναι μία από τις λίγες δημοκρατίες  που λειτουργούν στην περιοχή. Καμία άλλη χώρα στην περιοχή, εκτός της Τουρκίας, δεν θα μπορούσε να προσαρμοσθεί, έτσι, με επιτυχία στις γενικές αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της οικονομίας της αγοράς και του κράτους δικαίου», είπε ο Τούρκος πρέσβης προσθέτοντας «Αυτά είναι που διακρίνουν την Τουρκία από άλλους εταίρους και συμμάχους των ΗΠΑ».



Τόνισε, επίσης, ότι η Τουρκία και ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός, έχουν σκοτώσει πάνω από 3.000 μαχητές και πάνω από 60 χιλιάδες Σύριοι πρόσφυγες  γύρισαν στις απελευθερωμένες περιοχές από την κατοχή της  τρομοκρατικής οργάνωσης Daesh (ISIS  ή Ισλαμικό κράτος).
(de.sputniknews.com)



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr