Οι Τούρκοι βλέπουν τις ΗΠΑ ως απειλή- Δημοσκόπηση



Μάιος 17, 2017. 00:08

Η τουρκική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ» [Yeni Şafak] προέβη σε δημοσκόπηση η οποία δείχνει ότι το 96% των Τούρκων πολιτών βλέπουν τις Ηνωμένες Πολιτείες ως εχθρό και το 94% βλέπει το ΝΑΤΟ ως απειλή.




Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να βοηθούν το κόμμα των Κούρδων της Συρίας PYD,  που (όπως λέει η τουρκική ηγεσία είναι προέκταση του PKK) και χορηγούν σε αυτό όπλα και πυρομαχικά.
Μετά τις αεροπορικές επιθέσεις της Τουρκίας εναντίον στόχων του PYD, οι Ηνωμένες Πολιτείες προέβησαν σε υποστήριξη προς τους Κούρδους της Συρίας, ενώ εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τη στρατιωτική βάση της Τουρκίας (Ιντσιρλίκ) για τους σκοπούς τους.



Ο ιστότοπος ‘Yeni Şafak’ ζήτησε από τους αναγνώστες του να συμμετάσχουν σε δημοσκόπηση σχετικά με τη συμμαχία μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ και τη συνεχιζόμενη υποστήριξη  προς τους τρομοκράτες. Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν περίπου 38 χιλιάδες αναγνώστες.
(yenisafak.com)



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr