Η Αλβανία στέλνει δύο εκστρατευτικά σώματα στο Αφγανιστάν





Μάιος 31, 2017. 18:10

Στο αλβανικό υπουργείο Άμυνας έλαβε χώρα τελετή για την αποστολή δύο εκστρατευτικών σωμάτων των ενόπλων δυνάμεων στην αποστολή του ΝΑΤΟ ‘Resolute Support Mission’, στην Καμπούλ και Χεράτ του Αφγανιστάν.




Στην τελετή παρέστησαν η υπουργός Άμυνας Μίμι Κοδέλι, ανώτατοι αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων, ο αναπληρωτής πρέσβης της Τουρκίας, Σινάν Τζεμ Μπας, ο στρατιωτικός ακόλουθος της Ιταλίας στα Τίρανα και εκπρόσωποι των δύο χωρών υπό των διαταγών των οποίων θα είναι η αλβανική στρατιωτική αποστολή.



Η κα Κοδέλι εξήρε την προετοιμασία των δύο αυτών σωμάτων και εξέφρασε την υποστήριξη τόσο προς αυτούς όσο και προς τις οικογένειές τους κατά τη διάρκεια της αποστολής τους.



Η ίδια ευχαρίστησε τις ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας και της Ιταλίας για τη γενναιόδωρη υποστήριξη των αλβανικών ενόπλων δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί σε επιχειρήσεις στο εξωτερικό.


Τα δύο αλβανικά εκστρατευτικά σώματα θα βρίσκονται στην Καμπούλ υπό την ηγεσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και στην Χεράτ υπό τη διοίκηση των ιταλικών ενόπλων δυνάμεων.
(mbrojtja.gov.al)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr