Ρωσικό υποβρύχιο πέρασε το Γιβραλτάρ επιτηρούμενο από αμερικανικό καταδρομικό




Μάιος 13, 2017. 21:04

Το νεότερο πυραυλοφόρο υποβρύχιο του Ρωσικού Ναυτικού «Κρασνοντάρ», το οποίο απέπλευσε από τη Βαλτική με πορεία προς τη Μαύρη Θάλασσα, εισήλθε στη Μεσόγειο το Σάββατο, αφού πέρασε τα Στενά του Γιβραλτάρ.




Το ρωσικό υποβρύχιο κινείται στην επιφάνεια της θάλασσας και συνοδεύεται από αμερικανικό καταδρομικό τύπου «Ticonderoga», σύμφωνα με το δημοσίευμα του Interfax.ru.



 Όπως αναφέρθηκε από παρατηρητές του Γιβραλτάρ,  το ρωσικό υποβρύχιο  που βρίσκεται υπό στενή επίβλεψη από το αμερικανικό πολεμικό πλοίο  πέρασε το  νότιο άκρο της χερσονήσου της Ευρώπης το πρωί σήμερα.



 Κατά τη διέλευσή του από τη Μάγχη στις 5 Μαΐου, το ρωσικό υποβρύχιο βρίσκονταν υπό την επιτήρηση του «Somerset», πλοίο του βρετανικού βασιλικού ναυτικού.



Σημειώνεται ότι, το τέταρτο πιο νεότερο ντίζελ-ηλεκτρικό υποβρύχιο «Κρασνοντάρ» κατά το ταξίδι του από τη Βαλτική ως τη Μαύρη Θάλασσα συνοδεύεται από το ποντοπόρο ρυμουλκό του Στόλου της Βαλτικής ‘Βίκτορ Κονέτσκι’. Στο λιμάνι του προορισμού θα φθάσει στις αρχές Ιουνίου.



Ήδη, στο Στόλο της Μαύρης Θάλασσας, υπάρχουν τα υποβρύχια του ιδίου τύπου «Νοβοροσίσκ», «Ροστόβ ον Ντόν» και «Στάρι Οσκόλ».



Ο τύπος του υποβρυχίου αυτού χαρακτηρίζεται ως ένα με τα πιο χαμηλά επίπεδα θορύβου,  σε σύγκριση με τα ίδια των ξένων  ναυτικών δυνάμεων, είναι εξοπλισμένο με τα νεότερα συγκροτήματα τορπιλών και σύγχρονα συστήματα υποβρύχιας ακουστικής και ηλεκτρονικών.



Το χαρακτηριστικό του τύπου αυτού, «636,3»,  είναι ο εξοπλισμός του με πυραύλους κρούσης του συγκροτήματος ‘Καλίμπρ ΠΛ’ ["Калибр-ПЛ"].
(interfax.ru)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr