Απόδραση από τη φρίκη της Ράκα…
Τουλάχιστον 100 χιλιάδες πολίτες  μετακινούνται σε ασφαλείς περιοχές.
 


Μάιος 19, 2017. 23:11


Όπου φύγει – φύγει, μέσα στη σκόνη και τον καπνό. Η μετακίνηση είναι τεράστια. Τα οχήματα φορτώνονται με τριπλάσιο μέγεθος υπαρχόντων από το μέγεθός τους. Δεν υπάρχει σε αυτά ούτε μία θέση άδεια. Οι άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους με τα πόδια, η σκόνη και το καυσαέριο τους κυκλώνουν. Οι πολίτες και οι αγρότες  αψηφούν τη σκόνη προσπαθώντας να αφήσουν  μια εικόνα που δεν ξέρουν πως θα διαμορφωθεί πίσω τους…, γράφει το AnfNews.Μέσα στον καυτό αέρα, οι γυναίκες με τα μωρά στην αγκαλιά προχωρούν χωρίς να γνωρίζουν τον τελικό προορισμό τους. Είναι εξαντλημένες. Τα παιδιά, οι μητέρες, οι νέοι  και οι ηλικιωμένοι έχουν την έκφραση της κούρασης στα πρόσωπά τους…


Φορτηγά, τρακτέρ, αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, όλα φορτωμένα με τα υπάρχοντάς τους, όλοι φεύγουν έχοντας μαζί τους μια ελπίδα ζωής.


Αυτή η απόδραση  μέσα στη σκόνη και την κάπνα, αυτός ο φόβος κρύβει μια ελπίδα ζωής. Μια ζωή που θα χτισθεί ξανά, να ξεφύγουν .. να ξεφύγουν από την τυραννία, τη βία, τη μαύρη ζωή.
Και τι δε κουβαλούν… κουβέρτες, κρεβάτια,παπλώματα, μαγειρικά σκεύη, όλα τα βάζουν πάνω και μέσα στα αυτοκίνητα. Χαμός… Ράκα 2017.


(anfturkce.net)
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr