«Χορεύοντας με τις σπάθες»- ρωσικό δημοσίευμα




Ευχαριστημένος ο πρόεδρος των ΗΠΑ από την επίσκεψη του στο βασίλειο των Ουαχάμπι 

(Ο τίτλος από το δημοσίευμα)


Μάιος 23, 2017. 22:58


Ένα από τα πρώτα διατάγματα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ- ήταν ταξιδιωτική απαγόρευση για τους πολίτες των ΗΠΑ σε διάφορες μουσουλμανικές χώρες.




Ωστόσο, το πρώτο του ντεμπούτο στο εξωτερικό, ήταν στη Σαουδική Αραβία, μια χώρα με δύο μεγάλα ισλαμικά ιερά- τη Μέκκα και τη Μεδίνα.



Παρά τη σκληρή αντι-μουσουλμανική ρητορική, της προεκλογικής περιόδου, ο Τραμπ συνομίλησε με τους Σαουδάραβες με ευχαρίστηση και η συνάντηση κορυφώθηκε με την υπογραφή πολλών δισεκατομμυρίων για συμβάσεις όπλων.



Τι προκάλεσε αυτή τη στροφή της πολιτικής Τραμπ;


«Στέκομαι μπροστά σας, ως εκπρόσωπος του αμερικανικού λαού, που ήρθε εδώ για να μεταφέρει ένα μήνυμα φιλίας και ελπίδας. Για αυτό αποφάσισα η πρώτη μου επίσκεψη στο εξωτερικό να είναι στην καρδιά του ισλαμικού κόσμου,  με τους θεματοφύλακες των δύο ιερότερων πόλεων του Ισλάμ. Κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας μου είχα υποσχεθεί να ενισχύσω τη φιλία που δοκιμάζεται όλα αυτά τα χρόνια στους συμμάχους της Αμερικής και στη δημιουργία νέων εταιρικών σχέσεων για την ειρήνη».



Τα εγκάρδια αυτά λόγια απευθύνθηκαν προς τους ηγέτες των 50 σουνιτικών χωρών που συγκεντρώθηκαν για μια σύνοδο κορυφής στο Ριάντ, που δύσκολα ο Τραμπ θα μπορούσε να διανοηθεί στις προεκλογικές ομιλίες του.



Στη μεγάλη ζέση του προεκλογικού του αγώνα είχε δηλώσει ότι «το Ισλάμ μισεί την Αμερική» και υποσχέθηκε να κλείσει όλα τα τζαμιά στις ΗΠΑ, καλώντας την απαγόρευση εισόδου σε όλους τους μουσουλμάνους στις ΗΠΑ και ότι όλοι οι μουσουλμάνοι έπρεπε να τεθούν σε αυστηρό έλεγχο.



Ωστόσο, ως πρόεδρος, ο Τραμπ, επέλεξε να θάψει το τσεκούρι του πολέμου που τόσο έντονα κράδαινε. Επιπλέον, αγνόησε την επικρατούσα παράδοση των τελευταίων χρόνων- να κάνει την πρώτη του προεδρική επίσκεψη στον Καναδά ή το Μεξικό, αντί της επίσκεψης στη ρίζα του κακού, όπως είχε χαρακτηρίσει τη Σαουδική Αραβία.
(lenta.ru)
--



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr