Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017

Στο Αζερμπαϊτζάν έκλεισαν όλες οι ιστοσελίδες της αντιπολίτευσης
Μάιος 12, 2017. 22:48


Η κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν έχει κλείσει ένα σημαντικό αριθμό ιστοσελίδων και απευθείας σύνδεσης μέσων ενημέρωσης της αντιπολίτευσης.
Το περιφερειακό δικαστήριο του Σαμπαγίλ στο Μπακού αποφάνθηκε υπέρ της αγωγής που κατέθεσε το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών εναντίον  πολλών αντιπολιτευτικών  ιστοσελίδων καθώς και σταθμών τηλεόρασης.Σύμφωνα με το αρμενικό πρακτορείο ειδήσεων ‘Armenpress’, οι αρχές του Αζερμπαϊτζάν φίμωσαν τις φωνές των ανεξάρτητων  μέσων ενημέρωσης στη χώρα, γα να στερήσουν από τον πληθυσμό την πρόσβαση στις αληθείς πληροφορίες.


Το δημοσίευμα προσθέτει ότι ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν,  Ιλχάμ Αλίεφ εξοργίστηκε από την κριτική εναντίον του  από την αντιπολίτευση.

 Ιδιαίτερα όταν δημοσιογράφοι της αντιπολίτευσης δημοσιοποίησαν το σκάνδαλο με τα «έγγραφα του Παναμά» [Panama papers] σχετικά με την ηγεσία του Αζερμπαϊτζάν, «που είχε ως αποτέλεσμα τη φυλάκιση δεκάδων δημοσιογράφων», όπως σημειώνεται.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: