Τουρκία: Βομβαρδισμοί και επιχειρήσεις σε Χακάρι, Βαν, Ντιγιαρμπακίρ




Μάιος 29, 2017. 22:27


Οι αεροπορικές επιθέσεις και οι μάχες κατά των Κούρδων αυτονομιστών στην νοτιοανατολική Τουρκία, από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις,  έχουν καταστεί  ένα καθημερινό ειδησεογραφικό μενού στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.


Έτσι: 


Χακάρι


Αεροπορική επιδρομή της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας σε σημεία που καθορίστηκαν ως εγκαταστάσεις των τρομοκρατών (Κούρδων αυτονομιστών του PKK) στην περιφέρεια Χακάρι, είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί ένα εγκατεστημένο σύστημα επικοινωνίας σε δασώδη περιοχή  που χρησιμοποιούν οι αυτονομιστές, όπως σημειώνει το δημοσίευμα.
Καθώς και μια ακόμη εγκατάσταση αποθήκευσης των Κούρδων αυτονομιστών  στην ίδια περιοχή.



Βαν

 

Σε επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού στην επαρχία Βαν ανακαλύφθηκαν σε κρησφύγετα τα οποία εγκατέλειψαν οι Κούρδοι αυτονομιστές, πυρομαχικά και άλλα υλικά τα οποία χρησιμοποιούσαν.


Ντιγιαρμπακίρ




Στην περιφέρεια Ντιγιαρμπακίρ κηρύχθηκε στρατιωτικός νόμος και απαγορεύθηκε οποιαδήποτε κυκλοφορία των πολιτών  σε 59 χωριά, τόσο μέσα σε αυτά όσο και γύρω από αυτά, προκειμένου να ξεκινήσει στρατιωτική επιχείρηση κατά των τρομοκρατών του PKK, όπως σημειώνεται.
(haber10.com)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr