Σκόπια- Ιβάνοφ: Υπάρχει μια εμμονή για ψευδείς ειδήσεις- για σενάριο πραξικοπήματος




Μάιος 12, 2017. 20:22

Σκόπια.
 
Το γραφείο του προέδρου Γκιόργκε Ιβάνοφ ζήτησε από τον υπουργό Εσωτερικών, Αγκίμ Νούχιου να διευκρινίσει τα στοιχεία και τις πληροφορίες, που δήλωσε χθες σε συνέντευξή του  στην τηλεόραση «Alsat-M», για την ύπαρξη ενός σεναρίου που θα χρησίμευε ως 




αφορμή για την  κήρυξη εμπόλεμης κατάστασης στη χώρα (άρθρο 124 του Συντάγματος) ή έκτακτης ανάγκης (άρθρο 125 του Συντάγματος) από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και με τη χρήση του στρατού θα εισέρχονταν  βίαια  στο Κοινοβούλιο την 27η  Απριλίου 2017.



«Το γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας, θεωρεί ότι υπάρχει εμμονή από αξιωματούχους σε ψευδείς ειδήσεις για εκτέλεση έκνομων δράσεων θεσμικών οργάνων, δηλαδή του Προέδρου», αναφέρει η ανακοίνωση.



Ο Αγκίμ Νούχιου, αλβανικής καταγωγής υπουργός Εσωτερικών των Σκοπίων, χθες το βράδυ σε συνέντευξή στην αλβανική τηλεόραση των Σκοπίων, επικαλούμενος φήμες επεσήμανε ότι υπήρχε ένα υποτιθέμενο σχέδιο χρησιμοποίησης του στρατού κατά τη διάρκεια των βίαιων γεγονότων στο Κοινοβούλιο στις 27 Απριλίου, σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα.

(plusinfo.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr