Πέντε Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε σύγκρουση με το PKK




Μάιος 25, 2017. 22:27

Τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες και ένας φύλακας χωριού σκοτώθηκαν σε δύο ξεχωριστές συγκρούσεις με αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στην ανατολική Τουρκία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Στρατού, σήμερα Πέμπτη.




Συγκεκριμένα, τρεις Τούρκοι στρατιώτες και ένας φύλακας χωριού σκοτώθηκαν σε σύγκρουση με Κούρδους αυτονομιστές στην περιοχή Καλντιράν της επαρχίας Βαν, ενώ άλλοι τέσσερις τραυματίσθηκαν κατά τη σύγκρουση.



Το δημοσίευμα σημειώνει ότι σκοτώθηκαν εννέα Κούρδοι αυτονομιστές σε σύγκρουση στην περιοχή. Πηγές ασφαλείας ανέφεραν ότι η σύγκρουση έγινε στην περιοχή Ντογκουμπαγιαζίτ που συνορεύει με την επαρχία Αγκρί.



Ένας ακόμη Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε σε σύγκρουση με αυτονομιστές του PKK στην περιοχή της Σεμντινλί του Χακάρι, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.



Η ίδια δημοσιογραφική πηγή αναφέρει ότι σήμερα η τουρκική αεροπορία προέβη σε  αεροπορικούς  βομβαρδισμούς στην ανατολική Τουρκία και στο βόρειο Ιράκ και όπως εκτιμάται σκοτώθηκαν 11 Κούρδοι αυτονομιστές.
(yenisafak.com)



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr