Μαύρη Θάλασσα: Ρωσικό Su-27 “χαιρέτισε στα έξι μέτρα” αμερικανικό κατασκοπευτικό





“Ρωσικό Su-27 και πάλι προσέγγισε αεροσκάφος του αμερικανικού ναυτικού πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα”

Μάιος 14, 2017. 18:11

Ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-27 για δεύτερη φορά αυτήν την εβδομάδα πέταξε πολύ κοντά σε κατασκοπευτικό αεροσκάφος των ΗΠΑ, πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, αυτό αναφέρει  η ρωσική ‘Lenta’ επικαλούμενη δημοσίευμα του αμερικανικού ‘FoxNews’.


Σύμφωνα με το κανάλι,  το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή, 12 Μαΐου, 160 χιλιόμετρα ανοικτά της Κριμαίας. Βρισκόταν στον διεθνή εναέριο χώρο όταν το ρωσικό αεροσκάφος Su-27 ήρθε στα 12 μέτρα από το αμερικανικό αεροσκάφος «ASW P-8A Poseidon».



Το αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι «NBC News» επικαλούμενο την γραμματέα Τύπου του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ στην Ευρώπη, πλοίαρχο Πάμελα Κάνζε δήλωσε ότι το ρωσικό μαχητικό πέταξε στα έξι μέτρα από το αμερικανικό  ανθυ-υποβρυχιακό αεροσκάφος «P-8A Poseidon».



Περιέγραψε την ενέργεια του Ρώσου πιλότου ως «επαγγελματική και ασφαλής».
Την ίδια ημέρα το ρωσικό υπουργείο  Άμυνας ανακοίνωσε ότι «το ρωσικό μαχητικό πραγματοποίησε ελιγμούς χαιρετισμού και κατόπιν το αμερικανικό αναγνωριστικό αεροσκάφος άλλαξε πορεία και απομακρύνθηκε από τα σύνορα της Ρωσίας».



(Lenta.ru)
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr