Τουρκία: «Οι τρομοκράτες του YPG στο Ταλ Αμπιάντ πανικοβλήθηκαν από την επικείμενη επίθεση»




«Αμερικανικά τεθωρακισμένα καθώς και Κούρδοι περιπολούν την περιοχή των συνόρων με την Τουρκία» (φωτό από το δημοσίευμα)


Μάιος 1, 2017. 18:46


Η Τουρκία έχει επιταχύνει τις προετοιμασίες για στρατιωτικές επιχειρήσεις, τις οποίες χαρακτηρίζει ‘αντιτρομοκρατικές’, μετά τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ερντογάν, ότι επίκεινται χτυπήματα με στόχο τους Κούρδους της YPG  στη βόρειο Συρία, όπως γράφει η τουρκική «Γενί Σαφάκ».




Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Κούρδοι που έχουν καταλάβει την πόλη στα σύνορα της Συρίας, την Ταλ Αμπιάντ, από το 2015, έχουν αρχίσει να αισθάνονται μεγάλη πίεση από την προετοιμασία του τουρκικού στρατού.



Ο πρόεδρος της Τουρκίας, πριν αναχωρήσει για την Ινδία, είχε δηλώσει ότι  ‘μια μέρα ξαφνικά θα εξουδετερώσουμε τις τρομοκρατικές οργανώσεις στο βόρειο τμήμα της Συρίας».


Τοπικές πηγές αναφέρουν ότι οι Κούρδοι άρχισαν να λαμβάνουν διάφορες προφυλάξεις σε ενδεχόμενες τουρκικές επιθέσεις στην πόλη Ταλ Αμπιάντ.

Σκάβουν χαρακώματα κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία και έχουν αυξήσει την στρατιωτική παρουσία στην περιοχή, ενώ έχουν σταλεί δυνάμεις από το Κομπάνι.



Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούν τις κινήσεις στην Ταλ Αμπιάντ μέσω δορυφόρου και έχουν προσδιορίσει τις συντεταγμένες των στρατιωτικών αρχηγείων και των αστυνομικών τμημάτων.



Το δημοσίευμα τονίζει ότι η κατάληψη της πόλης Ταλ Αμπιάντ από τους Κούρδους έγινε με τη βοήθεια αμερικανικών αεροσκαφών το 2015, χωρίς ιδιαίτερη αντίσταση από το Daesh, τα μέλη του οποίου ωθήθηκαν προς τη Ράκα.



Η κατάληψη της Ταλ Αμπιάντ- συνεχίζει το κείμενο- δίνει τη δυνατότητα στους Κούρδους να συνδεθούν μέσω ενός διαδρόμου με το Κομπάνι, την Τζαζίρα και την Μανμπίτς και αυτό αντίκειται προς τα τουρκικά συμφέροντα.



 (yenisafak.com)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr