Προσφυγικός καταυλισμός 100 χιλιάδων ατόμων στα Σκόπια;





«Αβραμόπουλος: Δεν έχουν αρχίσει συνομιλίες με τη νέα κυβέρνηση για την εγκατάσταση μεταναστών στα Σκόπια»



Ιούνιος 15, 2017. 0:16

 Σκόπια.

Ο Επίτροπος για τη Μετανάστευση, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Δημήτρης Αβραμόπουλος, δήλωσε σήμερα στο Στρασβούργο ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει ακόμη ξεκινήσει συνομιλίες με τη νέα κυβέρνηση των Σκοπίων για την υποδοχή και διαμονή μεγαλύτερου αριθμού μεταναστών στην επικράτειά.




Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Αβραμόπουλος δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι η ΕΕ σχεδιάζει την κατασκευή ενός μεγάλου στρατοπέδου προσφύγων για την υποδοχή χιλιάδων μεταναστών στην περιοχή  Ντεμίρ Καπίγια, από τις  περίπου 100 χιλιάδες που βρίσκονται στην επικράτεια της Ελλάδας



«Δεν έχω τίποτε να επιβεβαιώσω. Δεν έχουμε αρχίσει ακόμη συζητήσεις με τη νέα κυβέρνηση της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Τη στιγμή  που θα αρχίσουν οι συζητήσεις, είμαστε εδώ για να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε όλες τις χώρες της περιοχής, όπως κάναμε και πριν», είπε ο Επίτροπος  Αβραμόπουλος.



«Αυτό που θέλουμε από όλες τις χώρες της περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων ή από εκείνες της λεγόμενης βαλκανικής οδού, είναι  να συνεργασθούν με τους γείτονές τους, σύμφωνα με το πνεύμα της αλληλεγγύης,  έχοντας την πλήρη υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει ξεκινήσει καμία συζήτηση με τη νέα κυβέρνηση της χώρας, ελπίζουμε ότι αυτό θα συμβεί πολύ σύντομα», είπε ο Αβραμόπουλος.
(sitel.com. mk)



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr