Ισραήλ: Συνελήφθησαν 16 υπερ-Ορθόδοξοι Εβραίοι για επίθεση σε στρατιώτες




Υπερ-Ορθόδοξοι Εβραίοι καίνε ένα ομοίωμα ισραηλινού στρατιώτη στην Ιερουσαλήμ σε θρησκευτική εκδήλωση στις 13 Μαΐου 2017. (φωτό Times of Israel)

Ιούνιος 2, 2017. 20:22

Η ισραηλινή αστυνομία συνέλαβε, την Παρασκευή,  16 υπερ-Ορθόδοξους Ιουδαίους (Χαρεντίμ), για φερόμενες επιθέσεις εναντίον ανδρών που φορούσαν στολές του ισραηλινού στρατού στην Ιερουσαλήμ.




Οι συλλήψεις των Χαρεντίμ, που είναι πολέμιοι του Σιωνισμού, έγινε στη γειτονιά Χαρεντί Μέα Σεάριμ, σε μια επιχείρηση με στόχο  την κράτηση όλων όσων προσέβαλαν τους στρατιώτες.



Κατά τη διάρκεια των συλλήψεων ξέσπασαν ταραχές από τις οποίες τραυματίσθηκαν τρεις αστυνομικοί από πέτρες που τους έριχναν  οι κάτοικοι της περιοχής.



«Η ισραηλινή αστυνομία θα δρα σκληρά εναντίον όσων επιλέγουν να επιτίθενται στο ένστολο προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων, όπου και αν βρίσκονται,  καθώς και σε αστυνομικούς κατά την εκτέλεση της επιχειρηματικής δραστηριότητας», ανακοίνωσαν οι αρχές.
(timesofisrael.com)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr