Τουρκία: Δηλώσεις Αχμέτ Νταβούτογλου για το Κατάρ



(ο τίτλος από το δημοσίευμα)

 
Ιούνιος 10, 2017. 09:04


Μετά από δημοσιεύματα, ότι υπήρχε η πιθανότητα να συλληφθεί ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, Νταβούτογλου, για αδράνειά του στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15 Ιουλίου 2016, σήμερα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται σε χθεσινή δημόσια εμφάνιση του, διαψεύδοντας με τον τρόπο αυτό τις εικασίες που δημοσιεύθηκαν.


«Ο πρώην πρωθυπουργός, βουλευτής του κόμματος AK, Αχμέτ Νταβούτογλου, αναφερόμενος στο εμπάργκο κατά του Κατάρ, δήλωσε ότι ποτέ δεν θα το αφήσουμε μόνο του. Είπε ότι η Τουρκία θα σταθεί δίπλα στο Κατάρ», γράφει τούρκικο δημοσίευμα.



Ο πρώην πρωθυπουργός με τη σύζυγό του, Σάρε Νταβούτογλου, παραβρέθηκαν στο ‘ιφτάρ’ που διοργανώθηκε από το Σύλλογο Ικονιωτών (Konyalılar- που κατάγονται από το Ικόνιο), στην Αττάλεια.



Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος της Αττάλειας καθώς και βουλευτές από το αντιπολιτευτικό CHP.


Αφού φωτογραφήθηκε με την κόρη του, ο Νταβούτογλου έλαβε το λόγο ανοίγοντας το ‘ιφτάρ’.



Ο ισλαμικός κόσμος

Ο Νταβούτογλου είπε ότι κάθε Ραμαζάνι είναι απασχολημένο με τα δεινά του ισλαμικού κόσμου,  είναι η καρδιά του ισλαμικού κόσμου.



 Αναφερόμενος στην περιοχή της Μέσης Ανατολής είπε ότι από τους μεγάλους πολιτισμούς, μεγάλων κρατών του παρελθόντος, ξεπήδησαν οι Σελτζούκοι και τα οθωμανικά κράτη, κατόπιν,  η Δημοκρατία της Τουρκίας, η οποία έγινε ο αντιπρόσωπος όλων, αντιπροσωπεύοντας  τη δικαιοσύνη στους καταπιεσμένους και τόνισε ότι αυτό θα είναι αιώνιο.


Το Κατάρ είναι φίλος της Τουρκίας


Ο Νταβούτογλου αναφέρθηκε σε αποσπάσματα από το Κοράνι και  κατόπιν είπε για το Κατάρ: 


Το Κατάρ είναι φίλος της Τουρκίας. Πριν από εκατό χρόνια βρισκόταν δίπλα στους Οθωμανούς κατά των αποικιοκρατών. Τώρα ο Τούρκος είναι μαζί του, η Τουρκία είναι μαζί του. Μαζί διαβήκαμε την ιστορία και τώρα εφαρμόζεται εμπάργκο κατά του Κατάρ. Δεν θέλουμε να συγκρούονται μουσουλμανικά κράτη, μουσουλμανικοί λαοί. Είμαστε φίλοι με τις άλλες χώρες και με την Σαουδική Αραβία. Πιστεύω ότι όλα τα βάσανα μπορούν να λυθούν με την ειρήνη. Το Κατάρ, του οποίου η καρδιά χτυπά μαζί με της Τουρκίας, ποτέ δεν θα μείνει μόνο του.



Το πραξικόπημα


Ο Νταβούτογλου υπενθύμισε ότι το Κατάρ  από την πρώτη ημέρα της εκδήλωσης του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, ήταν αυτό που συμπαραστάθηκε στην Τουρκία και στον εκλεγμένο πρόεδρο της Τουρκίας, Ερντογάν.



«Όταν η ύπουλη συμμορία την 15η Ιουλίου τη νύχτα στράφηκε εναντίον μας, το Κατάρ ήταν η πρώτη χώρα που δήλωσε ότι στέκεται δίπλα στον εκλεγμένο πρόεδρο της Τουρκίας και στην εκλεγμένη κυβέρνηση, υποστηρίζουμε το τουρκικό κοινοβούλιο είπαν».



Πρόσθεσε ότι η Τουρκία ποτέ δεν θα αφήσει το Κατάρ να διψάσει και να πεινάσει, αλλά θα βρει λύσεις σε όλα αυτά τα προβλήματα, ώστε να έρθει πάλι η ευημερία στο Κόλπο.


«Με τη βοήθεια του Αλλάχ θα βοηθήσουμε το Κατάρ, το οποίο πρέπει να ξέρει ότι τα 80 εκατομμύρια των Τούρκων είναι μαζί του», είπε χαρακτηριστικά.
(yeniakit.com.tr)



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr