Συρία: Οι τζιχαντιστές εγκαταλείπουν πανικόβλητοι περιοχές χωρίς να πολεμήσουν






«Η τρομοκρατική οργάνωση Daesh εγκατέλειψε ορισμένες περιοχές χωρίς πόλεμο με τις καθεστωτικές δυνάμεις»



Ιούνιος 5, 2017. 17:14

Η τρομοκρατική οργάνωση Daesh, εγκατέλειψε βιομηχανικές περιοχές, σχολεία και χωριά στην περιφέρεια του Χαλεπίου, χωρίς καν να μπει στον κόπο να πολεμήσει τις δυνάμεις του Άσαντ, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.




Οι ρόλοι της τρομοκρατικής οργάνωσης του ‘ισλαμικού κράτους’ και του στρατού του Άσαντ έχουν αντιστραφεί, σημειώνεται χαρακτηριστικά.



Οι τρομοκράτες αποσύρθηκαν από αυτές τις περιοχές πριν ακόμη καταφθάσουν οι δυνάμεις του Άσαντ στη ελεύθερη ζώνη του Χαλεπίου και σε μερικές άλλες περιοχές.



Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι στις περιοχές αλ Καφσέ και Μασκάνα, ενώ οι χιλιάδες άστεγοι  την περιοχή περίμεναν να γίνει  μεγάλη σύγκρουση, ξαφνικά οι τζιχαντιστές εγκατέλειψαν βιαστικά την περιοχή, πριν ακόμη φθάσουν οι δυνάμεις του Άσαντ.



Δεν δίνεται κάποια εξήγηση για αυτή την ενέργεια, αλλά υποδηλώνεται η αδυναμία της τρομοκρατικής οργάνωσης να ανταποκριθεί και να αντιμετωπίσει το συριακό στρατό.
 (haberler.com)



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr