Η Τουρκία αναπτύσσει την αμυντική βιομηχανία της




Ιούνιος 2, 2017. 08:42


Μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη αμυντική βιομηχανία παρουσιάζεται στην Τουρκία, με αποτέλεσμα η χώρα να εξαρτάται από ξένες προμήθειες μόνο στο 40%.





Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της Γραμματείας της Αμυντικής Βιομηχανίας,Ισμαήλ Ντεμίρ, σύμφωνα με δημοσίευμα του ‘trend.az’.




Ο Ντεμίρ ανέφερε ότι  το περασμένο έτος παρήχθησαν προϊόντα αξίας 5,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.




«Κατά το παρελθόν έτος, η Τουρκία εξήγαγε προϊόντα της αμυντικής βιομηχανίας αξίας 1,7 δις δολαρίων», είπε ο Ντεμίρ.




Ο επικεφαλής της Γραμματείας τόνισε ότι προς το παρόν η Τουρκία σχεδιάζει να υλοποιήσει περίπου 500 έργα στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.




Όπως έχει, ήδη, επισημανθεί, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπινάλι Γιλντιρίμ, δήλωσε ότι η αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας, αναμένεται να αναπτυχθεί δραστικά στο μέλλον.



Από το 2011, η Τουρκία ξεκίνησε την παραγωγή κινητών φυλακίων, που έχουν λειτουργήσει καλά στον αγώνα κατά του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), πιστόλια Canik TP9, μη επανδρωμένα ΑΝΚΑ και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό.




Η Τουρκία, προχωρά στην ανάπτυξη της εγχώριας παραγωγής συστημάτων μάχης με λέιζερ, των οποίων το πρωτότυπο είναι έτοιμο.




Τον Μάιο του 2013, το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Συμβούλιο Έρευνας της Τουρκίας (TÜBİTAK)  είχε προτείνει τη δημιουργία όπλων λέιζερ (YGLSS) τα οποία προγραμματίζονταν για εξοπλισμό των πλοίων του τουρκικού ναυτικού.




Το σχέδιο παραγωγής των όπλων λέιζερ είχε εγκριθεί από το Υπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας και για το σκοπό αυτό διέθεσε 120 εκατομμύρια τουρκικές λίρες.

Οι εργασίες στο πλαίσιο αυτού του έργου θα διαρκέσουν έξι χρόνια και να αναπτυχθούν σε πρώτη φάση δύο πρωτότυπα όπλα λέιζερ για δοκιμές που θα γίνουν στη Μαύρη Θάλασσα.




Πρόσφατα, η Τουρκία προέβη, επίσης, σε δοκιμές εγχώριων πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς,  από την κατηγορία «εδάφους εδάφους». Η δοκιμή έγινε στην επαρχία της Σινώπης, στη βόρεια Τουρκία και αφού διάνυσε μια δεδομένη κατεύθυνση 280 χιλιομέτρων έπεσε στη θάλασσα.




Σημειώνεται ότι η δοκιμή αυτή ήταν η τελευταία, πριν την παράδοσή των πυραύλων στο στρατό. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Φικρί Ισίκ, είχε λάβει μέρος στις δοκιμές εκτόξευσης  αυτών των πυραύλων (ΚΑΑΝ).




Το πυραυλικό σύστημα ΚΑΑΝ κατασκευάστηκε από την «Roketsan» και παρουσιάστηκε στη Διεθνή Έκθεση Αμυντικής Βιομηχανίας IDEF- 2017 στην Κωνσταντινούπολη.




Η ρουκέτα KAAN έχει διάμετρο 610 χιλιοστών και είναι σε θέση να προσφέρει αποτελεσματική υποστήριξη  για πυρά των μονάδων του στρατού. Είναι εξοπλισμένη με ένα αδρανειακό σύστημα πλοήγησης σε συνδυασμό με το  παγκόσμιο σύστημα εντοπισμού θέσης (GPS), για χτυπήματα ακριβείας σε στόχους. Το συνολικό βάρος της ρουκέτας είναι 2,5 τόνους και μπορεί να φέρει κεφαλή μισού τόνου.
(blackseanews.net)
--



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr