Οι ΗΠΑ θα ενημερώσουν την Τουρκία για όπλα που χορήγησαν στους Κούρδους στη Συρία




Ιούνιος 1, 2017. 22:49

Ο εκπρόσωπος της Συμμαχίας κατά του Daesh, συνταγματάρχης Ράιαν Ντίλλον, δήλωσε ότι σχετικές  λεπτομέρειες  για τα όπλα που χορηγήθηκαν από τις ΗΠΑ προς τους Κούρδους του YPG της Συρίας- που από την Άγκυρα θεωρείται  τρομοκρατική οργάνωση όπως το PKK,- θα δοθούν στην Τουρκία.



 Ο συνταγματάρχης Ντίλλον, σε επικοινωνία που είχε μέσω τηλεδιάσκεψης από τη Βαγδάτη με το Πεντάγωνο, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.



Στην ερώτηση για το είδος των όπλων και των αυτοκινήτων που έδωσαν στους Κούρδους της Συρίας, ανέφερε «είμαστε διαφανείς με την Τουρκία».


Ο Ντίλλον είπε: 


«Δεν θα προβούμε σε λεπτομέρειες ,  δηλαδή, δεν θα δώσουμε τους σειριακούς αριθμούς, τις ποσότητες, τους τύπους των όπλων και των εξαρτημάτων τους. Αυτά τα κρατούμε για τον εαυτό μας. Θα διανείμουμε μερικές λεπτομέρειες στην Τουρκία. Δεν θα δώσουμε πολλά στοιχεία για επιχειρησιακούς λόγους, γιατί δεν θέλουμε οι τρομοκράτες του Daesh να μάθουν τις δυνατότητες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων».


Όταν ρωτήθηκε  τι εννοούσε «εμείς είμαστε διαφανείς με την Τουρκία», απάντησε ότι θα δώσει λεπτομέρειες για τους τύπους και τις ποσότητες των όπλων καθώς και τη χρήση τους, στις τουρκικές αρχές.

Επιπλέον, ο συνταγματάρχης Ντίλλον, τόνισε ότι τα αμερικανικά όπλα που χορηγούνται στους Κούρδους στη Συρία, τα συνοδεύουν Αμερικανοί στρατιωτικοί, εάν δουν ότι δεν τα χρησιμοποιούν για το σκοπό που τους τα έχουν δώσει, τότε δεν θα τους δοθούν άλλα στη συνέχεια.
(hurriyet.com.tr)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr