Καταπατητής - συγγενής υπουργού της κυβέρνησης Ράμα- εκδιώχθηκε από τους Χιμαραίους






Φωτό από το himara.gr

Ιούνιος 23. 2017. 17: 49 

Χιμάρα. Αλβανία.
Ακόμη μια περίπτωση καταπάτησης περιουσίας εξελίχθηκε αυτές της ημέρες στην περιοχή της Χιμάρας. Ο εργολάβος Δ. Γκικνούρι στενός συγγενής του υπουργού της ανθελληνικής κυβέρνησης Ράμα, Νταμιάν Γκικνούρι, καταπάτησε με τις πλάτες των δημοτικών αρχών και αστυνομίας την περιουσία των κατοίκων της Χιμάρας Ηλία και Άγγελου Νεράντζη.



Οι εργασίες στο κτήμα είχαν ξεκινήσει εδώ και μια ολόκληρη εβδομάδα. Οι μεμονωμένες αντιδράσεις των κατοίκων όλες αυτές της ημέρες προς το δημαρχείο και την αστυνομία όπου έκαναν καταγγελία για καταπάτηση και ανέγερση χωρίς άδεια δεν εισακούστηκαν από κανέναν. Δεν συμβαίνει φυσικά το ίδιο όταν οι Χιμαραίοι κάνουν την παραμικρή εργασία στην περιουσία τους, τότε δημαρχείο και αστυνομία δρουν αστραπιαία.


Η λύση τελικά ήρθε σήμερα κατόπιν δυναμικής παρέμβασης του τοπικού παραρτήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ο πρόεδρος κ. Φρέντης Μπελέρης, οργάνωσε πορεία διαμαρτυρίας μαζί με τον πρόεδρο του ΔΚ Χιμάρας Α. Γκιώνη, τους ιδιοκτήτες και άλλους κατοίκους προς το σημείο όπου ο καταπατητής συνέχιζε ανενόχλητος τις εργασίες. Ταυτόχρονα κάλεσε στο σημείο τον αρμόδιο του δημαρχείου Χιμάρας για τις κατασκευές καθώς και την αστυνομία η οποία τελικά διέταξε την απομάκρυνση εργατών και μηχανημάτων από το σημείο.


Συνήθως κατά την προεκλογική περίοδο είθισται τα κόμματα και οι πολιτικοί να είναι προσεκτικοί και να μην προκαλούν την κοινή γνώμη, το θράσος του Ράμα και των συνεργατών του όμως είναι τέτοιο που δίχως φραγμούς συνεχίζουν το έργο της υφαρπαγής των περιουσιών στην Χιμάρα ακόμη και δυο ημέρες πριν τις εκλογές.
Πηγή: Himara.gr



--