Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

Τουρκία, Ρωσία και Ιράν συζητούν για αποστολή στρατευμάτων στη Συρία
Ιούνιος 22, 2017. 20:58

Άγκυρα.

Η Τουρκία, η Ρωσία και το Ιράν, εργάζονται πάνω σε ένα σχέδιο για την αποστολή στρατευμάτων σε περιοχές της Συρίας προκειμένου να αποκλιμακωθούν οι εντάσεις και οι συγκρούσεις.
Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ‘Anadolu’, “εάν αυτές οι δυνάμειςε αναπτυχθούν εκεί, θα ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα συγκρούσεων – μεταξύ των ομάδων του καθεστώτος και της αντιπολίτευσης-, όπως δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Ιμπραήμ Καλίν.Διευκρίνισε ότι οι τουρκικές και οι ρωσικές δυνάμεις μπορούν αναπτυχθούν  στην περιοχή της Ιντλίμπ,ενώ στη Δαμασκό και στις γύρω περιοχές θα σταλούν ρωσικές και ιρανικές δυνάμεις.
Επιπλέον, οι δυνάμεις της Ιορδανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών μπορούν να διανεμηθούν στη νότια επαρχία Ντεράα.Υπενθυμίζεται ότι στις 4 Μαΐου 2017, η Ρωσία, η Τουρκία και το Ιράν, υπέγραψαν συμφωνία στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, Αστάνα, η οποία δημιούργησε «τέσσερις βασικούς τομείς αποκλιμάκωσης» στη Συρία.Από τότε, στις περισσότερες από αυτές τις περιοχές, δεν σημειώνονται συγκρούσεις.
(aa.com.tr)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: