Συρία: Η αμερικανική ηγεσία του Συνασπισμού επιβεβαίωσε την κατάρριψη του συριακού αεροσκάφους




Ιούνιος 19, 2017. 08:35

Το αρχηγείο  της  αμερικανικής ηγεσίας των συμμαχικών δυνάμεων, επιβεβαίωσε την κατάρριψη ενός συριακού αεροσκάφους νότια της πόλης Τάμπκα, όπως είχε δημοσιευθεί την 18η Ιουνίου, σημειώνει ρωσικό δημοσίευμα.




Το συριακό μαχητικό αεροσκάφος τύπου Su-22 βρισκόταν σε αποστολή μάχης και έριξε βόμβες κοντά σε θέσεις του Συριακού Δημοκρατικού Στρατού, που υποστηρίζεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.



«Σύμφωνα με τους κανόνες της χρήσης των όπλων και της συλλογικής αυτοάμυνας, το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από αμερικανικά μαχητικά ‘F/A-18E Super Hornet’», αναφέρει η δήλωση.



Αμέσως μετά την επίθεση οι εκπρόσωποι του Συνασπισμού ήρθαν σε επαφή με τις ‘ВКС Росси’ –Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις, για την αποκλιμάκωση της κατάστασης.



Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Συρίας, ο Συνασπισμός υπό την αμερικανική ηγεσία προσπαθεί «να σταματήσει τον συριακό στρατό και τους συμμάχους του στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας».
(regnum.ru)



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr