Αλβανία: Έντι Ράμα εναντίον Ιλίρ Μετά για δηλώσεις σε ελληνική τηλεόραση




«Ο Ράμα για τον Μέτα στην ελληνική τηλεόραση:  Συγκλονιστικό! Πως μπορεί ο Πρόεδρος να παρουσιάζει τον πρωθυπουργό ως εξτρεμιστή στον γείτονα;»


Ιούνιος 17, 2017. 21:14


Τίρανα. 

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα αντέδρασε μετά τη συνέντευξη που έδωσε ο εκλεγμένος πρόεδρος της χώρας, Ιλίρ Μέτα, στην ελληνική τηλεόραση ‘star’.



Ο Ράμα χαρακτήρισε συγκλονιστική τη συνέντευξη και αναρωτήθηκε πως μπορεί ένας Αλβανός πρόεδρος να επικρίνει τον πρωθυπουργό  ως εξτρεμιστή, στον γείτονα.



«Συγκλονιστική  η συνέντευξη του Ιλίρ Μέτα στην ελληνική τηλεόραση! Πως μπορεί ένας Αλβανός πρόεδρος να παρουσιάζει σαν έναν εξτρεμιστή τον πρωθυπουργό στον γείτονα; Ντροπή!» 



Ερωτηθείς από Έλληνες δημοσιογράφους για τη δύσκολη σχέση με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα, ο Μέτα δήλωσε ότι ο Ράμα έχει δυσκολίες στις σχέσεις με όλους και είναι ασταθής όπως είναι με την Ελλάδα. Όχι μόνο με την Ελλάδα, αλλά και με άλλες γειτονικές χώρες.



Ο εκλεγμένος πρόεδρος είπε ότι «ο Ράμα είναι, δυστυχώς, αδύνατο να επιδείξει αυτοσυγκράτηση και ανοχή στη συμπεριφορά του ως πρωθυπουργός της χώρας».

 
Ο ίδιος τόνισε ότι προσπαθεί  την αποφυγή συγκρούσεων, που θα προκαλούσαν μια πολύ σοβαρή κατάσταση στην Αλβανία.

 
Μέσα στο προεκλογικό κλίμα στην Αλβανία μετά τη χθεσινή συνέντευξη του Μέτα, ο οποίος εξέφρασε τη θέλησή του για στενότερες σχέσεις με την Ελλάδα, αντέδρασε και ο υπουργός Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι, ο οποίος τον αποκάλεσε ‘σουρεαλιστή’  και επικρίνοντας τον,  είπε ότι πωλεί την αληθινή φιλία για ένα πιάτο φακές.
(balkanweb.com)



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr