Σάββατο, 3 Ιουνίου 2017

Σκόπια- Νέος ΥΠΕΞ: Η Σερβία παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας
Ιούνιος 3, 2017. 20:18

Σκόπια.

«Η παρουσία του Σέρβου πράκτορα και συμβούλου της πρεσβείας, Γκόραν Ζιβάλιεβιτς, στο κοινοβούλιο των Σκοπίων κατά τη διάρκεια των ταραχών του Απριλίου, είναι μια απόδειξη παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της Σερβίας στη χώρα μας», είπε ο νέος υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Ντιμιτρόφ.
«Θα προσπαθήσω να κλείσει το θέμα με τη Σερβία, χωρίς μεγάλο σκάνδαλο, αλλά είναι μια καλή αρχή, αν το δούμε από τη άλλη πλευρά.Στο Κοινοβούλιο είχε γίνει ένα πραξικόπημα που απέτυχε. Δεν μπορεί ένας εκπρόσωπος της Σερβίας να είναι μέρος της μάζας που εισέβαλε στο Κοινοβούλιο και να ισχυρίζεται ότι δεν παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις. Επίπλαστες αποδείξεις για παρεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις μιας χώρας δεν υπάρχουν.
«Εγώ ως διπλωμάτης, ως θεσμικό όργανο μια άλλης χώρας μπαίνω από την κύρια είσοδο», είπε χαρακτηριστικά ο Ντιμιτρόφ στη σερβική πύλη  ‘Κρικ’.Πρόσθεσε ότι δεν είναι καλό, η οικοδόμηση μιας νέας σχέσης με τη Σερβία να ξεκινά με σκάνδαλα.
(utrinski.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: