Ζίγκμαρ Γκάμπριελ: Είναι αδιανόητο να πιστεύουν οι Σέρβοι στη Ρωσία




«Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας ‘χτυπά’ τη Σερβία»


Ιούνιος 4, 2017. 21:51


Είναι αδιανόητο και απαράδεκτο για μένα, η πλειονότητα του πληθυσμού στη Σερβία να εξακολουθεί να πιστεύει ότι η Ρωσία προσφέρει μεγαλύτερη οικονομική βοήθεια, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ  Γκάμπριελ.




«Τα κυριότερα προβλήματα στα Βαλκάνια έχουν ρίζες στις ίδιες τις χώρες: ημιτελείς μεταρρυθμίσεις, διαφθορά, οικονομική στασιμότητα και πολιτική αστάθεια», είπε χαρακτηριστικά.



Ο Γκάμπριελ τόνισε ότι η ενίσχυση που προβλέπεται στην περιοχή των Βαλκανίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να είναι περισσότερο αποτελεσματική.



«Δεν καταλαβαίνω πώς, για παράδειγμα, στη διαδρομή από το αεροδρόμιο στο κέντρο της πόλης του Βελιγραδίου υπάρχει μια μεγάλη διαφήμιση αφιερωμένη στις ρωσο-σερβικές σχέσεις, ενώ δεν παρατηρείται το ίδιο πράγμα για τη συνεργασία που έχει με την ΕΕ», πρόσθεσε.



«Πρέπει να επιταχύνουμε σημαντικά έργα υποδομής που είναι οικονομικά απαραίτητα και περιέχουν έναν ισχυρό συμβολισμό, όπως αυτοκινητόδρομοι μεταξύ της Σερβίας –Κοσσυφοπεδίου- Αλβανίας», είπε, σύμφωνα με την DW.
(zeri.info)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr