Ντιγιαρμπακίρ: Ο τουρκικός στρατός ανακάλυψε μεγάλη σπηλιά γεμάτη όπλα




Ιούνιος 12, 2017. 23:07

 Στο Ντιγιαρμπακίρ, δέκα χιλιάδες στρατιώτες συμμετέχουν σε επιχειρήσεις ασφαλείας κατά της κουρδικής αυτονομιστικής οργάνωσης του PKK, με αποτέλεσμα να χτυπηθεί και πάλι η τρομοκρατική οργάνωση, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.




Οι δυνάμεις ασφαλείας εντόπισαν  μια μεγάλη σπηλιά που ήταν γεμάτη με όπλα και πυρομαχικά.
Οι επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού εξαπλώνονται στην περιφέρεια του Ντιγιαρμπακίρ σε 4 συνοικίες και 104 χωριά και οικισμούς, συνολικής έκτασης 1528 τετραγωνικών χιλιομέτρων σε μια περιοχή που θεωρείται ως κρησφύγετο των ηγετών της αυτονομιστικής οργάνωσης, όπως σημειώνεται.



Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μέσα και γύρω από τη σπηλιά καθώς, και σε μία σήραγγα που ανήκει στα μέλη της αυτονομιστικής οργάνωσης, βρέθηκαν πυροβόλα όπλα, πέντε μηχανισμοί εκτόξευσης πυραύλων, δεκάδες τουφέκια πεζικού, δεκάδες Καλάσνικοφ, φωτοβολταϊκά συστήματα για φόρτιση μπαταριών, μπαταρίες, τρόφιμα και ρουχισμός.



Η ανακοίνωση του τοπικού κυβερνήτη αναφέρει ότι το σπήλαιο ανήκει στην τρομοκρατική οργάνωση του PKK και καταστράφηκε προκειμένου ‘να διασφαλισθεί η ειρήνη και η ασφάλεια των πολιτών που ζουν στην περιοχή καθώς και οι απρόσκοπτες επιχειρηματικές δραστηριότητές τους’.
(sondakika.com)



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr