“Ελληνική ιστοσελίδα ζήτησε συγνώμη από την υπουργό της Αλβανίας Κοδέλι”




Ιούνιος 20, 2017. 16:04


«Η ελληνική ηλεκτρονική πύλη των στρατιωτικών ειδήσεων «Militaire.gr», ζήτησε δημόσια συγνώμη από την Αλβανίδα υπουργό Άμυνας, που στο παρελθόν  δημοσίευσε την είδηση ότι είχε εργασθεί ως χορεύτρια σε νυχτερινό κέντρο  στην Αθήνα, στις αρχές της δεκαετίας του ’90», σημειώνει αλβανικό δημοσίευμα.






Ο Πάρις Καρβουνόπουλος, δημοσιογράφος, διαχειριστής της πύλης, έκανε λάθος που δημοσίευσε μια ανεπιβεβαίωτη πληροφορία,  και με την αναλήθεια αυτή  επιτέθηκε,  ανούσια,  στην υπουργό Μίμι Κοδέλι.



«Από την έρευνα που έγινε κατόπιν, προέκυψε ότι η είδηση δεν επιβεβαιώθηκε και ήταν εντελώς αναληθής. Επιπλέον,  κατά την περίοδο της αναφοράς του θέματος, η κα Κοδέλι δεν ήταν καν στην Ελλάδα», ανέφερε ο Καρβουνόπουλος.



Πρόσθεσε, ακόμη, ότι τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο ίδιο άρθρο, ότι, δηλαδή,  η Υπουργός της Αλβανίας, συμπαθούσε τους Ναζί, είναι αναληθές και βλάπτει την προσωπική  εικόνα του θεσμού του υπουργού.


«Γι’ αυτό και δεσμευόμαστε ότι στο μέλλον θα ελέγχουμε και θα επιβεβαιώνουμε όλες τις ειδήσεις και τις πληροφορίες που αναφέρονται στην κα Κοδέλι. Αναγνωρίζουμε ότι η είδηση δημοσιεύθηκε από εμάς και ήταν ένα πολιτικό σχόλιο το οποίο χρησιμοποιήθηκε με τον πιο βάρβαρο τρόπο από ένα ορισμένο τμήμα της πολιτικής τάξης και της κοινής γνώμης  στην Ελλάδα, αλλά και στην Αλβανία», αναφέρει η απολογία της πύλης.



Σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα « η συγνώμη της ελληνικής ιστοσελίδας  προέρχεται κατόπιν της αγωγής που έγινε από το αλβανικό υπουργείο Άμυνας, αλλά, όπως σημειώνεται, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο ίδιος ζήτησε συγνώμη για αβάσιμες κατηγορίες που απευθύνονται σε Αλβανούς πολιτικούς, οι οποίοι αποτελούν συχνά αντικείμενο επιθέσεων και συκοφαντιών από τον ελληνικό Τύπο και τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.
(gazetadita.al)



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr