Αλβανία: Στο Αργυρόκαστρο δημιουργήθηκε κέντρο υποδοχής προσφύγων





«Δημιουργήθηκε στρατόπεδο για πρόσφυγες στο Αργυρόκαστρο»


Ιούνιος 21, 2017. 21:51


Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) έχει δημιουργήσει στην πόλη του Αργυροκάστρου ένα στρατόπεδο υποδοχής για αλλοδαπούς μετανάστες.




Βρίσκεται μεταξύ του Αργυροκάστρου και της λίμνης Βιρόι,  έχει τρία διαδοχικά οικήματα και μπορεί να φιλοξενήσει, προσωρινά, εξήντα μετανάστες που πιθανόν θα εισέλθουν από τα ελληνικά σύνορα, σημειώνεται χαρακτηριστικά.



Δεν είναι γνωστό πότε θα λειτουργήσει το κέντρο. Είναι ένα προληπτικό μέτρο του ΔΟΜ, σε ενδεχόμενη κορύφωση μεταναστών στην Ελλάδα.



Αν και δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία, εικάζεται ότι το έργο δημιουργήθηκε μόνο ως χώρος υποδοχής για τους παράνομους μετανάστες  που εισέρχονται στο έδαφος της Αλβανίας.



Το 2016 είχαν καταγραφεί 700 άτομα τα οποία εισήλθαν παράνομα στο αλβανικό έδαφος, οι περισσότεροι από τους οποίους επεστράφησαν στην Ελλάδα.


Σύμφωνα με επίσημες πηγές, κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους έχουν εισέλθει στην αλβανική επικράτεια περίπου 150 μετανάστες, ένα ποσοστό αρκετά χαμηλό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
(gazetadita.al)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr