Η Αλβανία θα προμηθευθεί από τη Γαλλία εξοπλισμό για το πολεμικό ναυτικό της




Ιούνιος 2, 2017. 19:16

Η γαλλική εταιρεία ‘Nexter Group’ έχει υπογράψει  σύμβαση με την Αλβανία για την παροχή οπλικού συστήματος για το πολεμικό ναυτικό της. Πρόκειται για πυργίσκους πυροβόλων όπλων τύπου Narwhal (Narwhal turrets) των 20 χιλιοστών που χρησιμοποιούνται για μακρινούς στόχους.




Η Αλβανία είναι μέλος του ΝΑΤΟ από το 2009 και θα είναι η τέταρτη χώρα  που θα εξοπλίσει το ναυτικό της με πυργίσκους πυροβόλων όπλων που ήδη παρέχουν  αυτοάμυνα μικρής εμβέλειας στις φρεγάτες FREMM της Γαλλίας, στα γαλλικά σκάφη Mistral που πωλήθηκαν στην Αίγυπτο καθώς και σε  περιπολικά πλοία του Λιβάνου.



Η σύμβαση έχει τεθεί σε ισχύ στις 19 Μαΐου 2017 και καλύπτει την προμήθεια τεσσάρων τηλεχειριζόμενων συστημάτων Narwhal για τον εξοπλισμό των περιπολικών  πλοίων Stan 4207, τα οποία έχουν ενταχθεί στο πολεμικό ναυτικό της Αλβανίας από το 2008.



Η συμφωνία καλύπτει, επίσης, την προμήθεια συναφών πυρομαχικών, 20 χιλιοστών, που παράγονται από την ίδια γαλλική εταιρεία που έχει και την συντήρηση του εξοπλισμού.
Τα δύο πρώτα συστήματα θα παραδοθούν στα τέλη του 2017, και τα δύο επόμενα κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018.



Το σύστημα λειτουργεί με ένα σύνολο ηλεκτρο-οπτικών καμερών ημέρας/νύχτας, είναι υψηλής απόδοσης, ιδανικό για τη λειτουργία παρακολούθησης κινούμενων στόχων. Το Narwhal είναι σημαντικό εργαλείο για την επιτήρηση και τις αποστολές της ακτοφυλακής, αλλά και για αυτοάμυνα ενόψει των συνεχών εξελισσόμενων ασύμμετρων απειλών.



Μετά την αγορά αυτή, το αλβανικό ναυτικό προτίθεται να εντείνει τη συμμετοχή του σε επιχειρήσεις θαλάσσιας επιτήρησης, στην καταπολέμηση της πειρατείας και σε αποστολές έρευνας και διάσωσης στη θάλασσα.
(defense-aerospace.com)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr