Διακόπτουν σχέσεις με Κατάρ –Σαουδική Αραβία, ΗΑΕ, Μπαχρέιν και Αίγυπτος




 

 "Τέσσερις αραβικές χώρες προέβησαν σε άμεση διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με το Κατάρ"


Ιούνιος 5, 2017. 08:36

 

Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος από τη Δευτέρα διακόπτουν τις διπλωματικές σχέσεις με το Κατάρ για λόγους ασφαλείας και για κινδύνους τρομοκρατίας και εξτρεμισμού.

 

Επίσημη πηγή της Σαουδικής Αραβίας ανέφερε ότι το βασίλειο αποφάσισε να διακόψει τις διπλωματικές και προξενικές σχέσεις με το κράτος του Κατάρ.

 

 

 

Για το λόγο αυτόν, αποφάσισε  να  κλείσει όλες τις θύρες στην ξηρά, θάλασσα και αέρα, αποτρέποντας τη διέλευση του εδάφους και του εναέριου χώρου καθώς και των χωρικών υδάτων από το Κατάρ και έχει αρχίσει νομικές διαδικασίες για την άμεση κατανόηση των αδελφικών και φιλικών χωρών καθώς και διεθνών εταιρειών να εφαρμόσουν την ίδια τακτική το συντομότερο δυνατόν σε όλα τα μέσα μεταφοράς από και προς το κράτος του Κατάρ, για λόγους που η Σαουδική Αραβία αποκαλεί «εθνικής ασφαλείας».

 

 

 

Η Σαουδική Αραβία αναφέρει ότι η Ντόχα έχει προβεί σε σοβαρές παραβιάσεις, τόσο ιδιωτικά όσο και δημόσια τα τελευταία χρόνια με σκοπό να σπάσει την εσωτερική σαουδική τάξη, προτρέπει για αντιδράσεις και θέτει σε κίνδυνο την κυριαρχία της, αγκαλιάζοντας πολλαπλές τρομοκρατικές και θρησκευτικές ομάδες που στοχεύουν στην αποσταθεροποίηση της περιοχή.

 

 

 Επισημαίνεται ότι υποστηρίζει  τις ομάδες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και του ‘Ισλαμικού κράτους’-Daesh, προωθώντας βιβλιογραφία και μηνύματα προς την κατεύθυνση αυτή.

 

 

 

Παρόμοιες δηλώσεις έχουν κάνει τα αραβικά κράτη: Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μπαχρέιν και Αίγυπτος, ακολουθώντας τη γραμμή της Σαουδικής Αραβίας, αναφέροντας το καθένα δικούς του λόγους για την ασφάλεια τους, αντιδρώντας στην υποστήριξη του Κατάρ υπέρ της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και των τρομοκρατών του Daesh.

(skynewsarabia.com)

 

 

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr