Το ISIS στρατολογεί νέους μαχητές στην Τουρκία



(Φωτό αρχείου)
Ιούνιος 4, 2017. 20:22


Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν με δημοσιεύματά τους ότι η τρομοκρατική ομάδα του ‘Ισλαμικού κράτους’ προσπαθεί να προσλάβει νέους μαχητές στην τουρκική κοινωνία, για να τους στείλει σε πεδία μαχών στη Συρία.




Η εφημερίδα ‘Zaman’ αναφέρει ότι το ISIS διαθέτει ένα μυστικό τζαμί στην Κωνσταντινούπολη, το οποίο χρησιμοποιεί η τρομοκρατική ομάδα για την πρόσληψη μαχητών.



Η ‘Zaman’ σημειώνει ότι έρευνα που  βρίσκεται σε εξέλιξη την  οποία  διενεργεί ο γενικός εισαγγελέας της πόλης  Σακάρια στη δυτική Τουρκία, αποκάλυψε ότι ένας άνδρας που ονομάζεται Εϊβά Ναϊούκ με το ψευδώνυμο στην ομάδα ως Αμπού Χαντζαλάχ, έχει ξεκινήσει τη δημιουργία ενός μυστικού τζαμί για το ISIS στην πόλη Αντά Μπαζάρι στην επαρχία Σαγγάριου της ανατολικής Κωνσταντινούπολης.



Η τουρκική εφημερίδα αποκάλυψε, επίσης, ότι μετά τη σύλληψη του Αμπού Χαντζαλάχ, που ήταν ο ηγέτης του ISIS στην Τουρκία, συνελήφθησαν άλλα οκτώ άτομα τα οποία προετοιμάζονταν να μετακινηθούν στη Συρία με παρότρυνση του Αμπού Χαντζαλάχ, προσθέτοντας ότι οι κρατούμενοι έχουν παραδεχθεί  ότι έχουν προσχωρήσει στην τρομοκρατική ομάδα του ‘Ισλαμικού κράτους’  με τη μεσολάβηση του Αμπού Χαντζαλάχ.



Η ‘Zaman’ αναφέρει, επίσης, ότι το μυστικό τζαμί, που ιδρύθηκε από τον Αμπού Χαντζαλάχ χρησιμοποιήθηκε για μυστικές συναντήσεις με σκοπό την προσέλκυση νέων δυνάμεων για το ISIS.



Οι πηγές ασφαλείας ανέφεραν, ακόμη, ότι ο Αμπού Χαντζαλάχ είχε συλληφθεί το 2008, το 2011, το 2014 και το 2015 με την κατηγορία της ‘αντιπροσώπευσης’ της αλ Κάιντα στην Τουρκία, αλλά απελευθερώθηκε το 2016.



Τα κοινωνικά δίκτυα, εν τω μεταξύ,  ξεκίνησαν τη δημοσίευση φωνητικών αρχείων του Αμπού Χαντζαλάχ που λέει: «Μετά την κατάκτηση της Συρίας, θα πάμε στην Τουρκία και θα κατακτήσουμε την Κωνσταντινούπολη», όπως σημειώνει το ιρανικό δημοσίευμα.

(alalam.ir)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr